Διεθνή

Ουκρανία: Συνολικά τρεις νεκροί και 15 τραυματίες από πυραυλική επίθεση στο Ντνίπρο

Ουκρανία: Συνολικά τρεις νεκροί και 15 τραυματίες από πυραυλική επίθεση στο Ντνίπρο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ουκρανία: Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν από πυραυλική επίθεση στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο [16/7]

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν από πυραυλική επίθεση στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο [16/7], ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας, Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο.

«Οι πύραυλοι έπληξαν μια βιομηχανία και έναν πολυσύχναστο δρόμο ακριβώς δίπλα» ανέφερε ο κυβερνήτης μέσω της σελίδας του στο Facebook.

«Η ρωσική επίθεση στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν. Εξετάζουμε την έκταση των καταστροφών», πρόσθεσε.

Έφτασαν τα πρώτα συστήματα πυραύλων M270

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα Παρασκευή [15/7] ότι τα πρώτα συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων M270 έφτασαν στη χώρα, χωρίς να διευκρινίσει τη χώρα που τα χορήγησε.

«Θα συνοδεύσουν τα HIMARS στο πεδίο της μάχης», έγραψε ο υπουργός Ολέκσι Ρεζνίκοφ στο Twitter, αναφερόμενος στα συστήματα που δώρησαν οι ΗΠΑ, τα οποία η Ουκρανία λέει ότι έχει χρησιμοποιήσει για να πλήξει ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών και στρατώνες.

Το Κίεβο έχει τονίσει ότι έχει βομβαρδίσει πάνω από 30 ρωσικούς «στόχους υλικοτεχνικής στρατιωτικής στήριξης» τις τελευταίες εβδομάδες, πλήττοντας την επιθετική ικανότητα των ρωσικών δυνάμεων. north_korea_puravlos_1

Ένα «τελικό έγγραφο» θα είναι σύντομα έτοιμο για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα [15/7] ότι ένα «τελικό έγγραφο» θα είναι σύντομα έτοιμο για να επιτραπεί η εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία, μετά από διαπραγματεύσεις που έγιναν με την Μόσχα, το Κίεβο, την Άγκυρα και τον ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα.

«Οι προτάσεις της Ρωσίας υποστηρίχθηκαν συνολικά από τους συμμετέχοντες στις διαβουλεύσεις. Και πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί η εργασία για τη σύνταξη του τελικού εγγράφου “Η Πρωτοβουλία για την Μαύρη Θάλασσα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, ο Ιγκόρ Κονασένκοφ σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα που προτείνει η Μόσχα θα πρέπει να επιτρέψουν να αποτραπεί η «χρησιμοποίηση των σχετικών αλυσίδων εφοδιασμού για παραδόσεις όπλων στο καθεστώς του Κιέβου». Ο ίδιος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. harvesting-wheat

Την Τετάρτη, ανακοινώθηκε σημαντική πρόοδος, αλλά όχι λεπτομερής μετά από μια συνάντηση στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων στην Κωνσταντινούπολη σχετικά με το ακανθώδες ζήτημα του αποκλεισμού των εξαγωγών σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments