Άποψη

Πούτιν: Όχι πια Πρόεδρος αλλά Κυβερνήτης!

Πούτιν: Όχι πια Πρόεδρος αλλά Κυβερνήτης!

Πηγή Φωτογραφίας: bloomberg

Σύμφωνα με κύκλους κοντινούς στον Πούτιν, ο όρος «Πρόεδρος» είναι δυτικός και προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Δεν θεωρείται ότι είναι ένας όρος οικείος στον ρωσικό λαό, αλλά ως κάτι που εισήχθη από τη Δύση

Απορρίπτει το «Πρόεδρος» και το αντικαθιστά με το «Κυβερνήτης» ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος, πάντως, στη θέση του Προέδρου αναδείχθηκε και όχι του… Κυβερνήτη.

Η αλλαγή φέρεται να είναι αποφασισμένη και δρομολογημένη. Αποτυπώνει τη σχετική βούληση του ίδιου του Πούτιν, ο οποίο πρέπει να παραιτηθεί από το αξίωμά του το 2024, αλλά, χάρη στην αναθεώρηση του συνταγματικού χάρτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μπορεί να παραμείνει στη διακυβέρνηση της χώρας έως το 2036.

Σύμφωνα με κύκλους κοντινούς στον Πούτιν, ο όρος «Πρόεδρος» είναι δυτικός και προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Δεν θεωρείται ότι είναι ένας όρος οικείος στον ρωσικό λαό, αλλά ως κάτι που εισήχθη από τη Δύση.

Η σχετική πρόταση του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο ουσιαστικά μονοπωλεί την πολιτική εξουσία, τονίζει ότι στο μέλλον, ο Πούτιν θα πρέπει να αποκαλείται Κυβερνήτης (Pravitel). Δηλαδή ένα πρόσωπο που κυβερνά το κράτος κατά τη βούλησή τη. Αυτός ο όρος θεωρείται ότι είναι «πιο κατανοητός» από τον ρωσικό λαό.

Σημειώνεται ότι, ήδη από το 2020, ο τότε ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος, Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, πρότεινε να αποκαλείται ο Ρώσος επικεφαλής της κρατικής εξουσίας όχι απλά «Πρόεδρος», αλλά «Ανώτατος Ηγέτης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments