Διεθνή

BBC: Ποιοι καλοκαιρινοί κίνδυνοι από το θαλασσινό νερό;

BBC: Ποιοι καλοκαιρινοί κίνδυνοι από το θαλασσινό νερό;

Πηγή Φωτογραφίας: thesun

Η είσοδος σε κρύο νερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ενέχει και κινδύνους και, μάλιστα, όχι μόνον για τους πιο ευάλωτους, αλλά για όλους ανεξαιρέτως

Η θάλασσα αποτελεί διαχρονικά πηγή φυσικής δροσιάς για τους ανθρώπους. Σε αυτήν καταφεύγουμε όλοι, λίγο – πολύ, για να δροσιστούμε τους θερινούς μήνες, ιδίως τον Ιούλιο, που είναι και ο πιο ζεστός μήνας ολόκληρου του χρόνου.

Ο διάσημος ιατρός Δρ. Μάικλ Μαρς δεν διαφωνεί, αλλά επισημαίνει ορισμένους κινδύνους και απειλές, που μας προτρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψη.

«Να είστε προσεκτικοί με τη συμπεριφορά σας, μην θέτετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο πηδώντας σε παγωμένο νερό», τονίζει ο Μ. Μαρς.

Η είσοδος σε κρύο νερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ενέχει και κινδύνους και, μάλιστα, όχι μόνον για τους πιο ευάλωτους, αλλά για όλους ανεξαιρέτως.

«Θα έλεγα σε όλους να βάλουν αντηλιακό, να φορέσουν καπέλο και να κάθονται στη σκιά. Αυτά είναι βασικά πράγματα, που, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε», τόνισε ο Δρ. Μαρς.

«Οι πολύ νέοι και οι πολύ μεγάλοι είναι πιο ευάλωτοι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τους βοηθήσουμε», πρόσθεσε.

Επίσης, ζήτησε από τους ανθρώπους να μην πανικοβάλλονται από το κρύο νερό, να προσέχουν τους κινδύνους ενός σοκ από το κρύο νερό, που μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα και να δυσκολέψει την κολύμβηση.

«Αν δυσκολεύεστε στο νερό, μην πανικοβληθείτε: προσπαθήστε να παραμείνετε κατά το δυνατόν ψύχραιμοι και να καταπολεμήσετε το ένστικτό σας, επιπλέοντας ανάσκελα έως ότου υποχωρήσουν οι συνέπειες που προκαλούνται μερικές φορές από το κρύο νερό», συμπλήρωσε

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments