Κόσμος

BBC: Ποιοι καλοκαιρινοί κίνδυνοι από το θαλασσινό νερό;

BBC: Ποιοι καλοκαιρινοί κίνδυνοι από το θαλασσινό νερό;

Πηγή Φωτογραφίας: thesun

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η είσοδος σε κρύο νερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ενέχει και κινδύνους και, μάλιστα, όχι μόνον για τους πιο ευάλωτους, αλλά για όλους ανεξαιρέτως

Η θάλασσα αποτελεί διαχρονικά πηγή φυσικής δροσιάς για τους ανθρώπους. Σε αυτήν καταφεύγουμε όλοι, λίγο – πολύ, για να δροσιστούμε τους θερινούς μήνες, ιδίως τον Ιούλιο, που είναι και ο πιο ζεστός μήνας ολόκληρου του χρόνου.

Ο διάσημος ιατρός Δρ. Μάικλ Μαρς δεν διαφωνεί, αλλά επισημαίνει ορισμένους κινδύνους και απειλές, που μας προτρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψη.

«Να είστε προσεκτικοί με τη συμπεριφορά σας, μην θέτετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο πηδώντας σε παγωμένο νερό», τονίζει ο Μ. Μαρς.

Η είσοδος σε κρύο νερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ενέχει και κινδύνους και, μάλιστα, όχι μόνον για τους πιο ευάλωτους, αλλά για όλους ανεξαιρέτως.

«Θα έλεγα σε όλους να βάλουν αντηλιακό, να φορέσουν καπέλο και να κάθονται στη σκιά. Αυτά είναι βασικά πράγματα, που, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε», τόνισε ο Δρ. Μαρς.

«Οι πολύ νέοι και οι πολύ μεγάλοι είναι πιο ευάλωτοι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τους βοηθήσουμε», πρόσθεσε.

Επίσης, ζήτησε από τους ανθρώπους να μην πανικοβάλλονται από το κρύο νερό, να προσέχουν τους κινδύνους ενός σοκ από το κρύο νερό, που μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα και να δυσκολέψει την κολύμβηση.

«Αν δυσκολεύεστε στο νερό, μην πανικοβληθείτε: προσπαθήστε να παραμείνετε κατά το δυνατόν ψύχραιμοι και να καταπολεμήσετε το ένστικτό σας, επιπλέοντας ανάσκελα έως ότου υποχωρήσουν οι συνέπειες που προκαλούνται μερικές φορές από το κρύο νερό», συμπλήρωσε

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.