Διεθνή

Εργοδότες βοηθούν εργαζομένους να πληρώνουν λογαριασμούς ρεύματος

Εργοδότες βοηθούν εργαζομένους να πληρώνουν λογαριασμούς ρεύματος

Πηγή Φωτογραφίας: express

Αρκετοί είναι πλέον οι εργοδότες, που, βλέποντας τους υπαλλήλους να είναι προβληματισμένοι από την άνοδο των τιμών, δεν επιθυμούν να τους παρατηρούν στενοχωρημένους και να έχουν μειωμένη παραγωγικότητα

Με τη ρωσική στρατιωτική εισβολή να συνεχίζεται στο έδαφος της Ουκρανίας, η ενεργειακή κρίση έχει διαβεί οριστικά το κατώφλι του δυτικού κόσμου, με τους καταναλωτές να βρίσκονται αντιμέτωποι με αυξήσεις στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι από το βάρος της αύξησης των τιμών ρεύματος είναι απαλλαγμένοι οι εργοδότες, ότι μόνον οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν περισσότερα λεφτά για να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και να έχουν την απαραίτητη ενέργεια για τις καθημερινές ανάγκες τους.

Ωστόσο, αρκετοί είναι πλέον οι εργοδότες, που, βλέποντας τους υπαλλήλους να είναι προβληματισμένοι από την άνοδο των τιμών, δεν επιθυμούν να τους παρατηρούν στενοχωρημένους και να έχουν μειωμένη παραγωγικότητα.

Έτσι, όταν η διευθύνουσα σύμβουλος, Ilona Hitel, άκουσε ότι οι λογαριασμοί ενέργειας των νοικοκυριών στο Ηνωμένο Βασίλειο επρόκειτο να εκτιναχθούν στα ύψη, αποφάσισε να βοηθήσει το προσωπικό της.

«Ήξερα ότι κάποιοι από την ομάδα ήταν ανήσυχοι για το μελλοντικό κόστος και τον πληθωρισμό, και έτσι είπα “δεν χρειάζεται να ανησυχείς”», εξηγεί η κα Hitel, το αφεντικό της εταιρείας δημοσίων σχέσεων CommsCo με έδρα το Λονδίνο.

Με τους λογαριασμούς ενέργειας να αυξάνονται κατακόρυφα, κ. Hitel δίνει σε καθεμία από την 12μελή ομάδα της μόνιμη ετήσια αύξηση μισθού 700 £. Τα χρήματα θα είναι επιπλέον της συνήθους ετήσιας αύξησης τους.

«Έχουμε ευθύνη να φροντίζουμε το προσωπικό μας», λέει. «Είναι για το πώς συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους μας στις δύσκολες στιγμές, και ήταν τόσο ευχαριστημένοι. Ήταν μια καλή αντίδραση, το εκτίμησαν».

Στο ίδιο κλίμα και στην ίδια κατεύθυνση κινούνται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μια σειρά από ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες σκέπτονται νέους, «εναλλακτικούς» τρόπους αμοιβής των εργαζομένων. Με αυτόν τον

τρόπο, σκέπτονται ότι είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να μην είναι ιδιαίτερα επηρεασμένοι από ην τρέχουσα ενεργειακή και την επακόλουθη πληθωριστική – οικονομική κρίση, αφήνοντας οριστικά στο παρελθόν το μοντέλο του «εργοδότη – μπαμπούλα» και κινούμενοι προς το υπόδειγμα ενός σύγχρονο τρόπου διοίκησης των επιχειρήσεών τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments