Διεθνή

Le Figaro: Η αυριανή Δεύτερα θα είναι η πιο ζεστή Δευτέρα της Γαλλίας

Le Figaro: Η αυριανή Δεύτερα θα είναι η πιο ζεστή Δευτέρα της Γαλλίας

Πηγή Φωτογραφίας: cbsnews

Η Γαλλία βιώνει, αναλυτικότερα, το τεσσαροκοστό τέταρτο κύμα καύσωνα από την περασμένη Τρίτη, 12 Ιουλίου - Πρόκειται για κλιματικές καταστάσεις που δεν έχουν καταγραφεί από το 1947 και μετά

Ο καύσωνας, αυτή η περίοδος πολύ ζεστού καιρού, με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες είναι ήδη παρών στη Γαλλία, η οποία, όμως, προετοιμάζεται για τον αυριανό καύσωνα, που θα σημάνει και την πιο ζεστή, την πιο θερμή Δευτέρα της χώρας.

Ο καύσωνας μαίνεται ήδη στα νότια της χώρας, εξαπλώνεται σταδιακά προς τα βόρεια αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά αύριο αναμένεται να είναι η πιο ζεστή ημέρα.

Η Γαλλία βιώνει, αναλυτικότερα, το τεσσαροκοστό τέταρτο κύμα καύσωνα από την περασμένη Τρίτη, 12 Ιουλίου. Πρόκειται για κλιματικές καταστάσεις που δεν έχουν καταγραφεί από το 1947 και μετά.

Αλλά αυτό το κλιματικό επεισόδιο πολύ υψηλών θερμοκρασιών θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ιστορικό, αφού η αυριανή Δευτέρα θα γίνει πράγματι η πιο καυτή που έχει καταγραφεί σε εθνικό επίπεδο.

Η πτώση της θερμοκρασίας προχθές, Παρασκευή, έκανε πολλούς να ελπίσουν ότι το κύμα καύσωνα έφτασε στο τέλος του. Τα πράγματα δεν είναι, όμως, έτσι όπως έλπιζαν πολλού.

Μάλιστα, οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ πιο ζεστές από τις προηγούμενες. Μια μεγάλη μάζα θερμού αέρα, που προέρχεται από το Μαρόκο και την Ιβηρική Χερσόνησο, βρίσκεται στη ρίζα αυτής της θεαματικής ανόδου της θερμοκρασίας, που φθάνει πλέον σε ιστορικά υψηλά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments