Διεθνή

Μενβέντεφ: “Συστημική απειλή” για τη Μόσχα η μη αναγνώριση της εξουσίας της στην Κριμαία

Μενβέντεφ: “Συστημική απειλή” για τη Μόσχα η μη αναγνώριση της εξουσίας της στην Κριμαία
Νέες απειλές του πρώην προέδρου της Ρωσίας κατά της Δύσης

Ως “συστημική απειλή” για τη Ρωσία, χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος της, Ντμίτρι Μεντβέντεφ την άρνηση της Ουκρανίας και των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ να αναγνωρίσουν την εξουσία της Μόσχας στην Κριμαία.

Η Ρωσία κατέλαβε τη χερσόνησο της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα από την Ουκρανία το 2014, με την ανατροπή από διαδηλώσεις, ενός Ουκρανού προέδρου που είχε την υποστήριξη της Μόσχας.

“Αν κάποιο άλλο κράτος, όπως η Ουκρανία και τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ πιστεύει ότι η Κριμαία δεν είναι ρωσική, τότε, αυτό το κράτος είναι μία συστημική απειλή για εμάς,” δήλωσε ο Μεντβέντεφ απευθυνόμενος σε βετεράνους του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Προετοιμασίες για νέα ρωσική επίθεση

“Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας προετοιμάζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα για το επόμενο στάδιο της επίθεσής τους στην Ουκρανία”, δήλωσε αξιωματικός του ουκρανικού στρατού, ενώ η Μόσχα διεμήνυσε πως τα στρατεύματά της θα εντείνουν τη δράση τους σε «όλα τα πεδία επιχειρήσεων».

Ρωσικοί πύραυλοι σφυροκόπησαν ουκρανικές πόλεις, πλήγματα τα οποία κατά το Κίεβο σκότωσαν δεκάδες άμαχους τις τελευταίες ημέρες. «Δεν πρόκειται μόνο για πυραυλικά πλήγματα από τον αέρα και τη θάλασσα», επισήμανε χθες Σάββατο ο Βαντίμ Σιμπίτσκι, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών του ουκρανικού στρατού. «Βλέπουμε βομβαρδισμούς από ολόκληρη τη γραμμή επαφής, από όλη τη γραμμή του μετώπου. Βλέπουμε ενεργή χρήση της αεροπορίας και επιθετικών ελικοπτέρων. Υπάρχει πράγματι μια ορισμένη ενεργοποίηση του εχθρού κατά μήκος όλης της γραμμής του μετώπου. Ξεκάθαρα είναι σε εξέλιξη προετοιμασίες για το επόμενο στάδιο της επίθεσης».

Το ουκρανικό γενικό επιτελείο εκτιμά πως η Ρωσία αναδιοργάνωσε μονάδες για να επιτεθεί προς τη Σλοβιάνσκ, πόλη στρατηγικής σημασίας υπό ουκρανικό έλεγχο στην περιφέρεια Ντανιέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, τουλάχιστον 40 άμαχοι σκοτώθηκαν σε ρωσικούς βομβαρδισμούς σε αστικές περιοχές τις τελευταίες τρεις ημέρες. Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου διέταξε χθες να εντατικοποιηθούν οι επιχειρήσεις των ρωσικών μονάδων για να εμποδιστεί ο ουκρανικός στρατός να πλήξει στόχους στην ανατολική Ουκρανία ή άλλη εδάφη που κατέχει η Ρωσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments