Ελλάδα

Φωτιά στο Κορωπί: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά – Πρόβλημα με τις πτήσεις στο “Ελ. Βενιζέλος”

Φωτιά στο Κορωπί: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά – Πρόβλημα με τις πτήσεις στο “Ελ. Βενιζέλος”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Φωτιά στο Κορωπί: Καλά ήταν τα νέα από το πύρινο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Κορωπί, που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας [18/7], καθώς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να την οριοθετήσουν

Καλά ήταν τα νέα από το πύρινο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Κορωπί, που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας [18/7], καθώς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να την οριοθετήσουν.

Η πυρκαγιά έκαψε ξερά χόρτα και ελαιόδενδρα, αλλά έφτασαν άμεσα στο σημείο επίγειες δυνάμεις, καθώς σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων υπάρχουν εργοστάσια, βιοτεχνίες και επιχειρήσεις.

Λόγω έντονων καπνών, αλλά και της επιχείρησης των εναέριων μέσω για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, υπήρξε 20λεπτη καθυστέρηση στις αφίξεις των πολιτικών αεροσκαφών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πλέον όμως συνεχίζεται ομαλά η προσέγγιση.

Οδηγίες σε περίπτωση πυρκαγιάς

  • Φεύγεις όταν η φωτιά είναι ακόμα μακριά: Πήγαινε έναντι του Ανέμου. Με τον δυνατό αέρα, τη φωτιά τη βλέπεις να είναι στα 1000 μέτρα και σε λίγα λεπτά είναι στα πόδια σου. Μην κάτσεις να βλέπεις. Μη σκέφτεσαι το σπίτι σου ή το κτήμα σου. Ειδοποίησε τον κόσμο και φύγετε. Θα φύγεις προς την κατεύθυνση που έρχεται ο άνεμος – δηλαδή να έχεις τον άνεμο να σου κτυπά στο πρόσωπο. (Αν ο άνεμος φυσά προς τη φωτιά από όπου βρίσκεστε, τρέξτε κόντρα στον άνεμο. Αν ο άνεμος φυσάει πίσω από τη φωτιά προς εσάς, τρέξτε κάθετα της φωτιάς).
  • Πυρκαγιά στα πεύκα – να την πάρεις πολύ στα σοβαρά, να βγεις από την περιοχή αμέσως: Το πεύκο είναι το πιο δύσκολο, είναι ξηρό με ρετσίνι, φλεγόμενα κουκουνάρια που σκάνε και με το έδαφος γεμάτο πευκοβελόνα. Ο πιο φυσικός εύφλεκτος συνδυασμός! Αν συνδυάσεις και τις εκρήξεις από τα καύσιμα των καμένων αυτοκινήτων μιλάμε για τον πιο δύσκολο συνδυασμό. Πρέπει να βγεις από το δάσος. Κινήσου προς χαμηλότερο υψόμετρο! Αυτό επειδή οι ζεστές μάζες αέρος της πυρκαγιάς κινούνται προς τα πάνω.
  • Η Φωτιά ακολουθεί τον καπνό: Όταν βλέπεις τη φωτιά στο απέναντι βουνό και ο καπνός έρχεται κατά εσένα είναι βασική αρχή ότι η φωτιά θα ακολουθήσει την ίδια πορεία. Αν έρχεται ο καπνός πάνω σου, τρέξε φύγε. Αν δεν καταλαβαίνεις προς τα που πάει ο καπνός: Κοίτα ψηλά στον ουρανό όπου είναι πιο σωστή η κίνηση του.
  • Αν σου έχει κοντέψει ήδη ο καπνός: Βρέξε τον Εαυτό σου/Κάλυψε το στόμα σου. Βασική αρχή -Δεν Χάνεις την Ψυχραιμία σου. Βάζεις σε σένα και σε όποιον έχεις δικό σου μαζί βρεγμένη πετσέτα η μπλούζα στο πρόσωπο και φεύγεις όσο η φωτιά είναι ακόμα μακριά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments