Διεθνή

Ρωσία: Συνελήφθη ξανά η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα

Ρωσία: Συνελήφθη ξανά η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείου - screenshot

Η Οβσιανίκοβα είχε γίνει γνωστή για την παρέμβασή της με αντιπολεμικό πλακάτ στο στούντιο του δελτίου ειδήσεων του κρατικού καναλιού τον περασμένο Μάρτιο

Η Ρωσίδα δημοσιογράφος, Μαρίνα Οβσιανίκοβα, η οποία τον περασμένο Μάρτιο έστρεψε πάνω της τα φώτα της διεθνούς κοινότητας όταν εμφανίστηκε με αντιπολεμικό πλακάτ σε ζωντανή μετάδοση της κρατικής τηλεόρασης της Ρωσίας, συνελήφθη ξανά, αλλά η κράτησή της ήταν σύντομης διάρκειας, σύμφωνα με αναρτήσεις στα κανάλια της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η Μαρίνα έχει τεθεί υπό κράτηση», ανέφερε μια ανάρτηση στο κανάλι της στο Telegram, κάτω από τις εικόνες δύο αστυνομικών που την οδηγούν προς ένα λευκό βαν.

Λίγο αργότερα, η Οβσιανίκοβα δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook φωτογραφίες της και δύο σκυλιών.

«Πήγα μια βόλτα με τα σκυλιά, μόλις βγήκα έξω από την πύλη, με πλησίασαν άνθρωποι με στολή», έγραψε. «Τώρα κάθομαι στο υπουργείο Εσωτερικών του Krasnoselsky», αναφερόμενη σε αστυνομικό τμήμα σε μια συνοικία της Μόσχας.

Τρεις ώρες αργότερα, η Μαρίνα Οβσιανίκοβα είπε ότι αφέθηκε ελεύθερη. “Είμαι σπίτι. Όλα είναι εντάξει”, έγραψε στη σελίδα της στο Facebook. «Αλλά τώρα ξέρω ότι είναι πάντα καλύτερο να φέρεις βαλίτσα και διαβατήριο αν βγεις έξω».

Για την εμφάνισή της στο στούντιο της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, τον περασμένο Μάρτιο, της επιβλήθηκε πρόστιμο αφού κρίθηκε ένοχη για παραβίαση των νόμων διαμαρτυρίας,

Η σύντομη κράτησή της την Κυριακή ακολούθησε αναρτήσεις στις 15 Ιουλίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες εμφανίζεται με μια αφίσα που αποκαλεί τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν δολοφόνο και τους στρατιώτες του φασίστες. «Πόσα παιδιά πρέπει να πεθάνουν για να σταματήσεις;» έγραφε χαρακτηριστικά

Το γερμανικό μέσο ενημέρωσης Welt προσέλαβε την Οβσιανίκοβα ως ανταποκρίτρια τον Απρίλιο. Επέστρεψε στη Ρωσία νωρίτερα αυτό το μήνα, γράφοντας στο Facebook ότι αναγκάστηκε να επιστρέψει για να υπερασπιστεί τα γονικά δικαιώματα της στο δικαστήριο κατά του συζύγου της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments