Ελλάδα

ΕΦΕΤ: Απόσυρση κρουασάν με ίχνη μούχλας

ΕΦΕΤ: Απόσυρση κρουασάν με ίχνη μούχλας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

ΕΦΕΤ: Σε ανάκληση προϊόν ζαχαροπλαστικής προχώρησε ο ΕΦΕΤ. Για την ακρίβεια στο κρουασάν «DANISH MINI BITES ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ» βρέθηκε μούχλα και η συγκεκριμένη παρτίδα πρέπει να αποσυρθεί.

Σε ανάκληση προϊόν ζαχαροπλαστικής προχώρησε ο ΕΦΕΤ. Για την ακρίβεια στο κρουασάν «DANISH MINI BITES ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ» βρέθηκε μούχλα και η συγκεκριμένη παρτίδα πρέπει να αποσυρθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχου στο πλαίσιο διερεύνησης αναφορών-καταγγελιών από καταναλωτές, διαπίστωσε την ανάπτυξη ευρωτίασης (μούχλας πρασινωπής χροιάς) στην επιφάνεια του προϊόντος «ΚΡΟΥΑΣΑΝ», με εμπορική ονομασία «DANISH MINI BITES ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ», με ημερομηνίες ανάλωσης 14.09.2022, 19.09.2022 και 30.09.2022, σε συσκευασίες των 120 γραμμαρίων, τα οποία παράγονται από την εταιρεία «PANINI A.E.» που έχει έδρα στο 1o ΧΛΜ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΑΜΜΟΥ, Τ.Κ. 59100.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Τεράστιος κίνδυνος τα trans λιπαρά – Αυξάνεται το ποσοστό του θανάτου

Η κατανάλωση των trans λιπαρών οξέων έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, όπως αναφέρει νέα μελέτη που έγινε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από στεφανιαία νόσο κατά 28%

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιζήμιες συνέπειες στην υγεία, ιδιαίτερα στην καρδιαγγειακή υγεία, από την κατανάλωση trans λιπαρών.

Μια υψηλή πρόσληψη trans λιπαρών αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από στεφανιαία νόσο κατά 28% και συνολικά τον κίνδυνο θανάτου κατά 34%. Τα trans λιπαρά αυξάνουν τα επίπεδα «κακής» (LDL) χοληστερόλης στο αίμα, ενώ παράλληλα μειώνουν τα επίπεδα «καλής» (HDL) χοληστερόλης. Επίσης, μια δίαιτα πλούσια σε trans λιπαρά έχει ως αποτέλεσμα χαμηλού-βαθμού συστημική φλεγμονή, ενώ επιδημιολογικές μελέτες συσχετίζουν την υψηλή κατανάλωση trans λιπαρών και με κάποιες μορφές καρκίνου. Βάσει των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συστήνει η πρόσληψη των trans λιπαρών να μην ξεπερνάει το 1% της συνολικής θερμιδικής πρόσληψης. Για την προστασία όλων των Ευρωπαίων καταναλωτών έχει θεσμοθετηθεί ανώτατο όριο trans λιπαρών στα τρόφιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Κανονισμός ΕΕ 2019/649).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments