Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Αυτοψίες από κλιμάκια της Περιφέρειας για την καταγραφή ζημιών

Φωτιά τώρα: Αυτοψίες από κλιμάκια της Περιφέρειας για την καταγραφή ζημιών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Φωτιά τώρα: Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η διαδικασία καταγραφής των ζημιών σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις από κλιμάκια που συγκρότησαν οι Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής Αττικής και Βόρειου Τομέα

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η διαδικασία καταγραφής των ζημιών σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις από κλιμάκια που συγκρότησαν οι Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής Αττικής και Βόρειου Τομέα υπό τον συντονισμό των αντίστοιχων χωρικών αντιπεριφερειαρχών Αθανασίου Αυγερινού και Λουκία Κεφαλογιάννη.

Τα κλιμάκια στις πληγείσες περιοχές, σε συνεννοήσεις και με τους δημάρχους καταγράφουν τα προβλήματα και τις ζημιές ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αυτές είναι περιορισμένες καθώς η πλειονότητα των καταστροφών αφορά κυρίως οικίες.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης ζήτησε να επιταχυνθούν οι καταγραφές προκειμένου οι υπηρεσίες της Κεντρικής Διοίκησης να αποζημιώσουν τις επιχειρήσεις ενώ με εντολή του θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι για τυχόν βλάβες σε υποδομές και τεχνικά έργα.

Οι τεχνικές υπηρεσίες θα διενεργήσουν ελέγχους και στο δίκτυο ύδρευσης. Επίσης, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής και Κτηνιατρικής θα συγκροτήσουν κλιμάκια (γεωπόνων, κτηνίατρων κ.α.) για να προχωρήσουν στις ενδεδειγμένες ενέργειες σχετικά με τα νεκρά ζώα και τα μελίσσια. Επίσης, θα καταγράφουν και τις ζημιές σε αρδευτικά δίκτυα και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις πυρκαγιές σε Πεντέλη και Μέγαρα

Τη διενέργεια επείγουσας εισαγγελικής έρευνας για τις φωτιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Πεντέλης, Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης, Ντράφι και Μεγάρων από τις οποίες καταστράφηκαν χιλιάδες στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ.

Με βάση την παραγγελία της προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, θα αναζητηθούν ευθύνες για την τέλεση συγκεκριμένων αξιοποίνων πράξεων , όπως εμπρησμός, εμπρησμός δάσους και παράβαση του νόμου προστασίας του περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας θα αξιοποιηθεί οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο, πληροφορία και μήνυση για την αναζήτηση των αιτιών που προκάλεσαν τις συγκεκριμένες πυρκαγιές.

Η διενέργεια της έρευνας θα ανατεθεί σε εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος θα αναλάβει να αποδώσει ευθύνες στον υπαίτιο ή τους υπαίτιους για μία ακόμα τεράστια οικολογική καταστροφή με συνέπειες να καταστραφούν περιουσίες – οικίες και αυτοκίνητα- πολιτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments