Διεθνή

Πεσκόφ: Η Ρωσία είναι αξιόπιστος πάροχος αερίου

Πεσκόφ: Η Ρωσία είναι αξιόπιστος πάροχος αερίου

Πηγή Φωτογραφίας: CNN,

Πεσκόφ: Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα [21/7] ότι όλες οι δυσκολίες με την παροχή ρωσικού αερίου στην Ευρώπη προκαλούνται λόγω των δυτικών κυρώσεων

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα [21/7] ότι όλες οι δυσκολίες με την παροχή ρωσικού αερίου στην Ευρώπη προκαλούνται λόγω των δυτικών κυρώσεων.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία παραμένει «πολύ σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας».

Εν μέσω ανησυχιών στην Ευρώπη ότι η Ρωσία μπορεί να περιορίσει περαιτέρω τις προμήθειες αερίου στην ήπειρο, ο Πεσκόφ παρέπεμψε τους δημοσιογράφους σε προηγούμενα σχόλια του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Gazprom έχει εκπληρώσει και θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις προς τους πελάτες της.

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία για τις ενέργειές της στην Ουκρανία δεν θα την αναγκάσουν να αλλάξει πορεία. «Ακόμα και οι σκληρότερες κυρώσεις ποτέ δεν έκαναν χώρες αλλάξουν τη θέση τους», δήλωσε.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αναφέρθηκε και στη Βρετανία, λέγοντας ότι η Μόσχα ελπίζει πως ο επόμενος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου θα υιοθετήσει μια συνετή θέση απέναντι στη Ρωσία.

«Ελπίζουμε ότι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας θα κλίνει προς μια περισσότερο ισορροπημένη ρητορική απέναντι στη χώρα μας».

Πούτιν: Κρεμλίνο και CIA διαψεύδουν προβλήματα υγείας του Ρώσου προέδρου

Πολλή συζήτηση για την υγεία του Ρώσου προέδρου έχει ανοίξει την ώρα που τα σενάρια φουντώνουν μετά και την εμφάνισή του στο Ιράν, όπου φάνηκε να κουτσαίνει και να μην κουνάει το δεξί χέρι του.

Λίγες ώρες ωστόσο μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της αμερικανικής CIA, ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι απολύτως υγιής και δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αντίθετο, και το Κρεμλίνο απέρριψε τις φήμες ότι δεν είναι καλά.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι στη Δύση υπήρχαν εικασίες για την υγεία του προέδρου τους τελευταίους μήνες, αλλά οι αναφορές ότι ήταν άρρωστος δεν ήταν «τίποτε άλλο παρά ψευδείς».

Ο Πούτιν έβηξε κατά τη διάρκεια δημόσιας εμφάνισης την Τετάρτη, με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax να σπεύδει να αναφέρει ότι είχε κρυώσει ελαφρά κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Ιράν την προηγούμενη μέρα.

“Είχε πολύ ζέστη στην Τεχεράνη χθες, συν 38 (βαθμοί Κελσίου) και ο κλιματισμός ήταν πολύ δυνατός εκεί. Οπότε ζητώ συγγνώμη”, φέρεται να είπε ο Πούτιν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments