Διεθνή

Πούτιν: Η εμφάνιση στο Ιράν που “φούντωσε” ξανά τα σενάρια για την υγεία του

Πούτιν: Η εμφάνιση στο Ιράν που “φούντωσε” ξανά τα σενάρια για την υγεία του

Πηγή Φωτογραφίας: DailyMail

Ο Ρώσος πρόεδρος κατέβηκε με δυσκολία από το αεροσκάφος, κουτσαίνοντας, χωρίς να κουνάει το δεξί χέρι του και αποφεύγοντας τις χειραψίες

Την πρώτη εμφάνισή τους, εκτός εδάφους της πρώην σοβιετικής επικράτειας έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, επισκεπτόμενος το Ιράν.

Ωστόσο η εικόνα που μεταδόθηκε κατά την άφιξή του στην Τεχεράνη, ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει ξανά τις φήμες πώς η υγεία του έχει επιδεινωθεί.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατέβηκε με δυσκολία από το αεροσκάφος, κι όπως μπορείτε να δείτε, στο βίντεο, περπατάει σχεδόν κουτσαίνοντας στο κόκκινο με το δεξί χέρι του να βρίσκεται ακούνητο σχεδόν κολλημένο στο σώμα του, ενώ δεν υπήρξαν χειραψίες υποδοχής.

Η φημολογία θέλει τον Ρώσο πρόεδρος να πάσχει από Πάρκινσον ή καρκίνο,ενώ είναι η πρώτη φορά που οι δημόσιες εμφανίσεις του Πούτιν εγείρουν ερωτήματα για την υγεία του. Συχνά τον έχουν δει συχνά να τρέμει, να κρατιέται από αντικείμενα για υποστήριξη και να δείχνει φουσκωμένος και πρησμένος.

Ο Πούτιν έφτασε στο Ιράν για να σφυρηλατήσει μια νέα συμμαχία, με τις δύο χώρες που πλήττονται από κυρώσεις να ενώνονται από το μίσος τους για τη Δύση.

Είναι μόλις η δεύτερη φορά που ο Πούτιν βρίσκεται στο εξωτερικό από τότε που ξεκίνησε τη βάναυση εισβολή του στην Ουκρανία πριν από πέντε μήνες.

Η συνάντηση έρχεται εν μέσω προειδοποιήσεων από τις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα ότι το Ιράν ετοιμάζεται να πουλήσει drones στη Ρωσία για να τα χρησιμοποιήσει στην Ουκρανία.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν είπε ότι η Τεχεράνη σχεδιάζει να παράσχει «εκατοντάδες» μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα και οι Ιρανοί στρατιώτες θα εκπαιδεύσουν τους Ρώσους ομολόγους τους στο πώς να χρησιμοποιούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη – με τα μαθήματα να ξεκινούν σε λίγες μόνο εβδομάδες.

Μια ρωσική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε ένα ιρανικό αεροδρόμιο στις 8 Ιουνίου και στις 5 Ιουλίου για να επιθεωρήσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να κατευθύνουν πυρά πυροβολικού και να καταστρέψουν το ουκρανικό στρατιωτικό υλικό, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Η συγκέντρωση έχει συμβολικό νόημα για την επιστροφή του Πούτιν, επιδεικνύοντας τη διεθνή επιρροή της Ρωσίας καθώς απομονώνεται ολοένα και περισσότερο και βυθίζεται βαθύτερα στην αντιπαράθεση με τη Δύση.

Ο προπαγανδιστής της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης Yevgeny Popov είπε ότι τα δύο έθνη θα σχηματίσουν έναν «άξονα του καλού», χλευάζοντας την περιγραφή του «άξονα του κακού» του Τζορτζ Μπους για το Ιράν, το Ιράκ και τη Βόρεια Κορέα.

Το ταξίδι Πούτιν γίνεταοι λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία – τους βασικούς αντιπάλους του Ιράν στην περιοχή.

Το Ιράν έχει προχωρήσει γρήγορα το πυρηνικό του πρόγραμμα από τότε που ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εγκατέλειψε την ατομική συμφωνία και επέβαλε εκ νέου συντριπτικές κυρώσεις, ενώ η Ρωσία έχει επίσης συχνά εκτοξεύσει πυρηνικές κροταλίες κατά της Δύσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments