People

Το «τρομερό παιδί» της βασιλικής οικογένειας

Το «τρομερό παιδί» της βασιλικής οικογένειας

Πηγή Φωτογραφίας: FrontOnline- POPSUGAR UK- The Mirror, IBTimes UK

Η πανδημία, ο πόλεμος και ο πληθωρισμός έχουν βυθίσει την Αφρική σε ενεργειακή και επισιτιστική κρίση

«Ο κόσμος μας φλέγεται ξανά», τόνισε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, αναφέροντας την υπερθέρμανση του πλανήτη, τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη συνεχιζόμενη πανδημική κρίση. Στο πρόσφατο ετήσιο αφιέρωμα στον Νέλσον Μαντέλα, ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ μετέβη με τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, φέροντας όμως και τη μητρική θύμηση, αφού ανέφερε ότι μια φωτογραφία του πρώην ηγέτη της Νότιας Αφρικής με τη μητέρα του, Νταϊάνα, το μακρινό 1997 σημάδεψε τη ζωή της.

«Όταν κοίταξα τη φωτογραφία για πρώτη φορά, αυτό που μου έκανε αμέσως εντύπωση ήταν η χαρά στο πρόσωπο της μητέρας μου», είπε γρήγορα ο Δούκας του Σάσεξ πριν συνεχίσει την ομιλία του, καταπίνοντας ένα ελαφρύ λιγμό. Ο λόγος του, αν και έσπευσαν να τον σαρκάσουν ορισμένοι, ήταν ευθύς και καλά γειωμένος στην πραγματικότητα: «Από τον φρικτό πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι την υποχώρηση των συνταγματικών δικαιωμάτων εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, γινόμαστε μάρτυρες μιας παγκόσμιας επίθεσης στη δημοκρατία και την ελευθερία, την ίδια την αιτία της ζωής του Μαντέλα», δήλωσε ο πρίγκιπας Χάρι.

 «Οι συνέπειες των αποφάσεων που λαμβάνονται από ορισμένους από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους σε ορισμένες από τις πιο πλούσιες χώρες γίνονται αισθητές ακόμη πιο βαθιά σε όλη την αφρικανική ήπειρο», πρόσθεσε

«Η πανδημία, ο πόλεμος και ο πληθωρισμός έχουν βυθίσει την Αφρική σε ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, συνέχισε ο 38χρονος Χάρι, κρίνοντας επίσης ότι η ξηρασία σε αυτήν την ήπειρο είναι «αντανάκλαση των ακραίων καιρικών συνθηκών που παρατηρούνται σε όλο τον κόσμο». Πολλοί ήταν οι αναλυτές και ακόμη περισσότεροι οι δημοσιογράφοι κοσμικών στηλών που είδαν σε αυτήν την πριγκιπική παρουσία μια νέα «δημόσια εμφάνιση» του Χάρι με την Μέγκαν, τον Δούκα που ταξίδεψε αεροπορικώς μαζί με την Δούκισσα του Σάσεξ έως τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ανήμερα της γενέθλιας ημέρας του Μαντέλα.

Ωστόσο, το «τρομερό παιδί» της βασιλικής οικογένειας φαίνεται να τον κερδίζουν όλο και περισσότερο τα δημόσια πράγματα. Έχοντας ξεκόψει με τους αυστηρούς βασιλικούς δεσμούς και έχοντας δώσει πρώτα δείγματα γραφής σε θέματα ειρήνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Χάρι θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται λιγότερο ως ο «Δούκας του Σάσεξ» και σαφώς περισσότερο ως μια ανερχόμενη δυναμική, προοδευτική φωνή, με την έννοια που δίνουν οι σύγχρονοι δημοσιολόγοι στην έννοια του progress σύγχρονοι Αγγλοσάξονες δημοσιολόγοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments