Διεθνή

ΕΕ: Άμεση εφαρμογή συμφωνίας Ρωσίας – Ουκρανίας

ΕΕ: Άμεση εφαρμογή συμφωνίας Ρωσίας – Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Την ικανοποίησή της από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ζητεί την γρήγορη υλοποίησή της

Την ικανοποίησή της από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ζητεί την γρήγορη υλοποίησή της.

Ο άτυπος «Υπουργός Εξωτερικών» της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, πήρε άμεσα θέση για τη συμφωνία αυτή, με την οποία ξεμπλοκάρεται η εξαγωγή σιτηρών της Ουκρανίας.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας τόνισε ότι οι συμφωνίες αυτές αποτελούν «ένα κρίσιμο βήμα για την υπέρβαση της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας που προκαλείται από την επιθετικότητα της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας».

Ο Μπορέλ υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «παραμένει δεσμευμένη να βοηθήσει την Ουκρανία να φέρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των σιτηρών της στις παγκόσμιες αγορές».

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας συμπλήρωσε ότι «η Ρωσία πράγματι έθεσε σε κίνδυνο την επισιτιστική ασφάλεια εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο. Η παρούσα συμφωνία προσφέρει μια ευκαιρία να αρχίσει να αντιστρέφεται αυτή η αρνητική πορεία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments