Διεθνή

Συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας για ξεμπλοκάρισμα σιτηρών

Συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας για ξεμπλοκάρισμα σιτηρών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Ρωσία και η Ουκρανία ήρθαν σε συμφωνία για την απεμπλοκή της εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών.

Η Ρωσία και η Ουκρανία ήρθαν σε συμφωνία για την απεμπλοκή της εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών.

Συγκεκριμένα, Μόσχα και Κίεβο συμφώνησαν να προχωρήσει η Ρωσία στο ξεμπλοκάρισμα των εξαγωγών σιτηρών, τα οποία έχουν αποκλειστεί από τον πόλεμο που άρχισε στις 24 Φεβρουαρίου.

Παράλληλες συμφωνίες υπογράφουν οι δύο εμπόλεμες χώρες στην Κωνσταντινούπολη.

Η αντιπροσωπεία της Ουκρανίας με επικεφαλής τον υπουργό Υποδομών Oleksandr Kubrakov έφτασε στην Κωνσταντινούπολη για διαπραγματεύσεις για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών.

Η ουκρανική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Το επίκεντρο του διαλόγου είναι η πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την απεμπλοκή των ουκρανικών θαλάσσιων λιμένων για την επανέναρξη των εξαγωγών τροφίμων και των εγγυήσεων ασφάλειας για τα πλοία.

«Ο γενικός γραμματέας εξέφρασε την υποστήριξή του υπέρ της απεμπλοκής των ουκρανικών λιμανιών και παρείχε τη διαβεβαίωση ότι η ασφάλεια είναι η άνευ όρων προτεραιότητα του ΟΗΕ. Ο οργανισμός, από την πλευρά του, θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι όλοι οι συμμετέχοντες στις συνομιλίες τηρούν αυτό αρχής», ανέφερε το Υπουργείο Υποδομών της Ουκρανίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments