Οδηγός

Δικαστική Αστυνομία: 700 μόνιμοι με τη νέα προκήρυξη

Δικαστική Αστυνομία: 700 μόνιμοι με τη νέα προκήρυξη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Με 700 μονίμους υπαλλήλους, σε όλη τη χώρα, θα ενισχυθεί ο νεοσύστατος θεσμός της Δικαστικής Αστυνομίας.

Με 700 μονίμους υπαλλήλους, σε όλη τη χώρα, θα ενισχυθεί ο νεοσύστατος θεσμός της Δικαστικής Αστυνομίας. Όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, το ένστολο τμήμα της Δικαστικής Αστυνομίας θα στελεχώνεται από μόνιμα τοποθετημένα στα κατά τόπους δικαστήρια ένστολα και ένοπλα στελέχη.

Στα βασικά τους καθήκοντα θα είναι η φύλαξη των δικαστικών μεγάρων και των δικαστικών αιθουσών» καθώς και «η εκτέλεση ποινικών αποφάσεων και επιδόσεων δικογράφων.

Αντιστοίχως, με τη δημιουργία του πολιτικού-επιστημονικού κλάδου προβλέπεται η πρόσληψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, το οποίο θα παρέχει τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις τους σε κρίσιμους τομείς και σε ζητήματα επί εκκρεμών δικών, επικουρώντας ουσιαστικά τους δικαστές και τους εισαγγελείς στο έργο τους. Ο νέος θεσμός θα λειτουργήσει αρχικά σε πιλοτικό στάδιο στα δικαστήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η κυβέρνηση στο όλο εγχείρημα είναι ο αριθμός των στελεχών που πρόκειται να προσληφθούν άμεσα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments