Διεθνή

Frankfurter Allgemeine: Η Αμερική είναι πλέον ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο

Frankfurter Allgemeine: Η Αμερική είναι πλέον ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η συνεχιζόμενη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας έχει ως αποτέλεσμα, ανάμεσα στα άλλη, τη στροφή της Ευρώπης προς το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG)

Η συνεχιζόμενη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας έχει ως αποτέλεσμα, ανάμεσα στα άλλη, τη στροφή της Ευρώπης προς το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). Αυτή η αλλαγή συνεπάγεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον πλανήτη.

Ειδικότερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίζονται ότι έχουν γίνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον κόσμο. Η αμερικανική αρχή Energy Information Administration (EIA) βασίζεται σε δεδομένα από τη μη κυβερνητική οργάνωση Cedigaz. Σύμφωνα με σχετική μελέτη, οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 12% το πρώτο εξάμηνο του έτους σε κατά μέσο όρο 11,2 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) σε σύγκριση με το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους, περίπου το 71% αυτών των εξαγωγών κατευθύνθηκε προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Μεγάλη Βρετανία.

Η σημαντικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι πιθανόν, από την άποψη αυτή, να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Ως αποτέλεσμα της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, ιδιαίτερα τα κράτη μέλη της ΕΕ προσπαθούν να μειώσουν ή να σταματήσουν εντελώς τις αγορές φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσία. Αντίθετα, θέλουν να επικεντρωθούν περισσότερο σε άλλες πηγές ενέργειας. Το υγρό αέριο θεωρείται σήμερα μια σημαντική εναλλακτική λύση. Η Γερμανία σκοπεύει όχι μόνο να αυξήσει περαιτέρω τις εισαγωγές, αλλά και να κατασκευάσει αρκετούς τερματικούς σταθμούς, μέσω των οποίων θα μπορεί να εκφορτώνεται και, εν συνεχεία, να διανέμεται το φυσικό αέριο.

Ακόμη, το Κρεμλίνο μειώνει πλέον και τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Γερμανία. Σύμφωνα με δικές της δηλώσεις, η κρατική εταιρεία πρώτων υλών Gazprom θα παραδώσει μόνο το 20% της πιθανής ποσότητας στη Γερμανία μέσω της γραμμής Nord Stream 1 από την Τετάρτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments