Ελλάδα

Τουρισμός: Η Πάτμος στους 15 προορισμούς του κόσμου που προτείνουν οι ειδικοί

Τουρισμός: Η Πάτμος στους 15 προορισμούς του κόσμου που προτείνουν οι ειδικοί

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τουρισμός: Μία ελληνική συμμετοχή περιλαμβάνει ο νέος κατάλογος του περιοδικού Travel + Leisure με τους 15 καλύτερους προορισμούς του κόσμου, όπου ανάμεσα τους είναι και η Πάτμος

Μία ελληνική συμμετοχή περιλαμβάνει ο νέος κατάλογος του περιοδικού Travel + Leisure με τους 15 καλύτερους προορισμούς του κόσμου που προτείνουν οι επαγγελματίες του τουρισμού.

Η καθιερωμένη ετήσια λίστα του δημοφιλούς Αμερικανικού περιοδικού στηρίζεται στις αξιολογήσεις των ειδικών πιστοποιημένων ταξιδιωτικών εμπειρογνωμόνων του μέσου και συμπεριλαμβάνει για το 2022 την Πάτμο.

Σύμφωνα με το αφιέρωμα, η Πάτμος έχει παραμείνει πιστή στον γνήσιο χαρακτήρα και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, συνδυάζει τη φινέτσα με μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας, ενώ ενδείκνυται και για εργασία εξ’ αποστάσεως. Τη λίστα συμπληρώνουν η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Γαλλική Πολυνησία, η Ινδία, η Ούμπρια της Ιταλίας, η Κένυα, η Τεργέστη, τα χωριά της Μαγιόρκας, το Λονδίνο, η Αλάσκα, η Τοσκάνη, η Σρι- Λάνκα, το glamping στις ΗΠΑ και η κρουαζιέρα στη Μεσόγειο.

«Το νησί της Αποκάλυψης διαθέτει ένα μοναδικό συνδυασμό αυθεντικών εμπειριών και ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών υπό το φως των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, δηλαδή της Χώρας, του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης και του Μοναστηριού του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Για την τρέχουσα σεζόν, ο προορισμός σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις με πολύ υψηλές πληρότητες για τον Αύγουστο αλλά και τον Σεπτέμβριο, στοχεύοντας σε ένα κοινό με ειδικά ενδιαφέροντα», αναφέρει σε δήλωση του ο δήμαρχος Πάτμου, Λευτέρης Πέντες.

Πλησιάζει το 100% η πληρότητα των καταλυμάτων – Πρωταθλητές οι Βρετανοί

Το καλοκαίρι του 2022 αναμένεται να σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στις αφίξεις των τουριστών, μιας και τα νούμερα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, φέρνουν κάτι παραπάνω από ικανοποίηση. Για την ακρίβεια οι αφίξεις στα αεροδρόμια της χώρας υπάρχουν αυξημένες ροές κόσμου, οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν τις ομορφιές της Ελλάδος.

Παράλληλά υπάρχουν υψηλές προσδοκίες για όλο τον Ιούλιο με προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις άνω των 4 εκατομμυρίων συνολικά σε πτήσεις από το εξωτερικό, πληρότητες στο κόκκινο τις επόμενες ημέρες στα νησιά, με βάση τα στοιχεία από τις πλατφόρμες κρατήσεων, όχι όμως και στην ηπειρωτική Ελλάδα όπου τα νούμερα του 2019 είναι πιο μακριά. Ο οδικός τουρισμός θέλει κι αυτός χρόνο για να ανακάμψει και υπολείπεται φέτος σημαντικά σε σύγκριση με την περίοδο της κανονικότητας. Ξενοδοχεία:

Αυτή είναι η «ακτινογραφία» της τουριστικής κίνησης του Ιουλίου, του πρώτου από τους δύο θερμούς» μήνες της καλοκαιρινής σεζόν, με τους Βρετανούς, παρά τις μεγάλες αρρυθμίες, τις καθυστερήσεις και τις ακυρώσεις πτήσεων στα εκεί αεροδρόμια να αναδεικνύονται μέχρι στιγμής πρωταθλητές ως προς τις αφίξεις στα ελληνικά νησιά και τους Γερμανούς να ακολουθούν κατά πόδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments