Διεθνή

Επιζώντες Άουσβιτς κατά Όρμπαν

Επιζώντες Άουσβιτς κατά Όρμπαν

Πηγή Φωτογραφίας: aljazeera

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός σε πρόσφατη ομιλία του, ανέπτυξε και τάχθηκε υπέρ ενός σκεπτικού περί μη ανάμειξης μεταξύ Ευρωπαίων και μη Ευρωπαίων, απορρίπτοντας έτσι την ιδέα μιας «μικτής φυλής»

Την αντίδραση της Διεθνούς Επιτροπής του Άουσβιτς προκάλεσε ομιλία του Ούγγρου Πρωθυπουργού και Προέδρου του ακροδεξιού κόμματος Fidesz.

Συγκεκριμένα, σε ομιλία του πριν από τρεις ημέρες, ο Ούγγρος πρωθυπουργός ανέπτυξε και τάχθηκε υπέρ ενός σκεπτικού περί μη ανάμειξης μεταξύ Ευρωπαίων και μη Ευρωπαίων, απορρίπτοντας έτσι την ιδέα μιας «μικτής φυλής».

Η Διεθνής Επιτροπή του Άουσβιτς, ένωση επιζώντων του Άουσβιτς και των οργανώσεών τους, που ενώνει οργανώσεις, ιδρύματα και επιζώντες του Ολοκαυτώματος από δεκαεννέα χώρες, αντέδρασε έντονα.

Η Επιτροπή του Άουσβιτς τόνισε ότι αισθάνθηκε τρόμο από τις δηλώσεις του Ούγγρου πρωθυπουργού σχετικά με μια ενιαία ουγγρική φυλή , καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποστασιοποιηθεί από τέτοιους ρατσιστικούς τόνους .

Η ομιλία του Ούγγρου ηγέτη θυμίζει στους επιζώντες του Ολοκαυτώματος τις σκοτεινές εποχές του δικού τους αποκλεισμού και της δική τους δίωξης.

Η εν λόγω Επιτροπή κάλεσε τον Αυστριακό καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ, ο οποίος φιλοξενεί τον Βίκτορ Όρμπαν σε επίσημη επίσκεψη στη Βιέννη την Πέμπτη, να λάβει σχετική πρωτοβουλία εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Πρέπει να κάνουμε τον κόσμο να καταλάβει ότι ο κ. Όρμπαν δεν έχει μέλλον στην Ευρώπη, τις αξίες της οποίας αρνείται εν γνώσει του», τονίζει η Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι σε ομιλία του το Σάββατο στη Ρουμανική Τρανσυλβανία, όπου κατοικεί μια μεγάλη ουγγρική κοινότητα, ο εθνικιστής ηγέτης, ο οποίος είναι γνωστός για την αντιμεταναστευτική πολιτική του, επανέλαβε την άρνησή του σε κάθε ιδέα πολυεθνικής κοινωνίας

«Δεν θέλουμε να είμαστε μικτή φυλή, να ανακατευόμαστε με μη Ευρωπαίους», τόνισε ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας. «Οι χώρες όπου ζουν μαζί ευρωπαϊκοί και εξωευρωπαϊκοί λαοί δεν είναι πλέον έθνη. Αυτές οι χώρες δεν είναι τίποτε άλλο παρά όμιλοι λαών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments