Διεθνή

Μπορέλ: Η Ουκρανία έκανε σημαντικά βήματα

Μπορέλ: Η Ουκρανία έκανε σημαντικά βήματα

Πηγή Φωτογραφίας: lesechos

«Παρά τις προκλήσεις, η Ουκρανία έχει κάνει σημαντικά βήματα για την εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής της ατζέντας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας

Σημαντικά μεταρρυθμιστικά βήματα έχει πραγματοποιήσει η Ουκρανία, υποψήφια προς ένταξη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Παρά τις προκλήσεις, η Ουκρανία έχει κάνει σημαντικά βήματα για την εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής της ατζέντας. Οι μεταρρυθμίσεις που εισήχθησαν επιτρέπουν στην Ουκρανία να εισέλθει στη νέα φάση της ευρωπαϊκής της ολοκλήρωσης με αυτοπεποίθηση», δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της για την εφαρμογή της Συμφωνίας Σύνδεσης με την Ουκρανία, σημειώνοντας ότι παρά τις προκλήσεις, οι μεταρρυθμίσεις, που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα, της επιτρέπουν να εισέλθει στη νέα φάση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσής της με αυτοπεποίθηση.

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία σε αυτό το μονοπάτι», ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ – Ουκρανίας, που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Σεπτεμβρίου.

Το έγγραφο αναφέρεται στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ουκρανία στο πλαίσιο της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας για την περίοδο από τη δημοσίευση της τελευταίας έκθεσης την 1η Δεκεμβρίου 2020 έως και τις 24 Φεβρουαρίου 2022.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments