Ελλάδα

Φωτιά στη Λέσβο: Στρατιωτικός διέσωσε έναν πελαργό που είχε καεί στα πόδια από την πυρκαγιά [pic]

Φωτιά στη Λέσβο: Στρατιωτικός διέσωσε έναν πελαργό που είχε καεί στα πόδια από την πυρκαγιά [pic]

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΠΕ, Eurokinissi

Φωτιά στη Λέσβο: Η στιγμή που ένας μικρός πελαργός, καμένος στα πόδια, δέχεται τη φροντίδα ενός στρατιωτικού στον διάδρομο αποπροσγείωσης στο αεροδρόμιο του Πολυχνίτου εντυπωσιάζει

Η στιγμή που ένας μικρός πελαργός, καμένος στα πόδια, δέχεται τη φροντίδα ενός στρατιωτικού στον διάδρομο αποπροσγείωσης στο αεροδρόμιο του Πολυχνίτου εντυπωσιάζει.

Ο αρχιλοχίας Βασίλης Βουρλής του Μηχανικού, της δύναμης του στρατιωτικού σχηματισμού της 98 ΑΔΤΕ, στο περιθώριο της υπερπροσπάθειάς του για έκτη ημέρα συμμετέχοντας στην κατάσβεση της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, βρήκε τον χρόνο να βοηθήσει. Λίγο νερό και άμεση μεταφορά του για κτηνιατρική φροντίδα στον ειδικό χώρο περίθαλψης ζώων και πουλιών που έχει δημιουργηθεί από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου στο γήπεδο του Πολυχνίτου.

Τη μοναδική στιγμή ανθρωπιάς διέσωσε με το κινητό τηλέφωνό του ο υπάλληλος του Δήμου Δυτικής Λέσβου Δημήτρης Κόνσουλας.

Πως εξελίσεται η πυρκαγιά στον Έβρο

Στη Λέσβο, σύμφωνα με την πρωινή αναφορά, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και η εικόνα είναι πολύ καλύτερη από χθες, όταν ο ισχυρός άνεμος δημιούργησε προβλήματα προς το χωριό Βρίσα, για τους κατοίκους του οποίου εκδόθηκε από το 112 μήνυμα για απομάκρυνσή τους. Και στη Μυτιλήνη η επικινδυνότητα για πυρκαγιά είναι μεγάλη, ενώ προβληματισμός επικρατεί για τους ισχυρούς ανέμους που αναμένονται.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό υπήρχε μια έναρξη αγροτοδασικής πυρκαγιάς στο Βραχάσι Λασιθίου, πλησίον κατοικημένης περιοχής, η οποία αντιμετωπίστηκε. H πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση και επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και επτά οχήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή Τσακατούρα Γρεβενών, χωρίς να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments