Ελλάδα

Λέσβος: Πέρασε στη σχολή που ήθελε το “παιδί θαύμα” ο 19χρονος Κουρός

Λέσβος: Πέρασε στη σχολή που ήθελε το “παιδί θαύμα” ο 19χρονος Κουρός

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Λέσβος: Στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου που ήταν και η πρώτη του επιλογή, εισάγεται σύμφωνα με τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

Στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου που ήταν και η πρώτη του επιλογή, εισάγεται σύμφωνα με τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ που ανακοινώθηκαν σήμερα [28/7] το απόγευμα, ο 19χρονος Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί.

Παιδί προσφυγικής οικογένειας από το Ιράν ο Κουρός πέρασε στη Λέσβο με την οικογένεια του από την απέναντι Τουρκική ακτή τον Αύγουστο του 2019. Και σε τρία χρόνια πέτυχε σχεδόν το ακατόρθωτο. Έμαθε Ελληνικά και με 18,25 ήταν ο δεύτερος σε βαθμολογία μαθητής στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις μαθητής της θετικής κατεύθυνσης του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η περίπτωση του συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων. Τον κάλεσε και συναντήθηκε μαζί του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Μόλις την περασμένη Κυριακή ήταν καλεσμένος στη γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την οποία και συναντήθηκε.

Δείτε τις σχολές και τα μόρια – Αναλυτικά οι πίνακες

Γνωστά έγιναν από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα για την εισαγωγή υποψηφίων που έδωσαν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις σε ΓΕΛ – ΕΠΑΛ και μέσω της ειδικής κατηγορίας υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις, καθώς και τα αποτελέσματα για την εισαγωγή υποψηφίων στα Δημόσια ΙΕΚ, μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στη διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:

  • Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
  • τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο). μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα των βάσεων 2022 και με sms στο κινητό, αν έχουν γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. panellinies-vaseis

Τα μόρια για όλες τις σχολές

1. Βάσεις ΓΕΛ, ΕΠΑΛ

2. Συγκριτικό Βάσεων ΓΕΛ, ΕΠΑΛ

3. Στατιστικά Προτιμήσεων ΓΕΛ, ΕΠΑΛ

4. Βάσεις ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

5. Στατιστικά Προτιμήσεων ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

6. Βάσεις εισαγωγής ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ στα ΔΙΕΚ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ

7. Βάσεις εισαγωγής ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ στα ΔΙΕΚ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ

8. Στατιστικά Προτιμήσεων στα ΔΙΕΚ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments