Διεθνή

Μπερλουσκόνι: “Σαλβίνι και Μελόνι είναι καθ΄όλα εντάξει για να ηγηθούν της επόμενης κυβέρνησης”

Μπερλουσκόνι: “Σαλβίνι και Μελόνι είναι καθ΄όλα εντάξει για να ηγηθούν της επόμενης κυβέρνησης”

Πηγή Φωτογραφίας: Virgilio - Notizie, Agenzia Dire

Ιταλία: Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και νυν ηγέτης του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Quotidiano Nazionale» αναφέρεται στην στρατηγική της συντηρητικής παράταξης

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και νυν ηγέτης του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Quotidiano Nazionale» αναφέρεται στην στρατηγική της συντηρητικής παράταξης ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου.

«Ο Ματέο Σαλβίνι της Λέγκα, η Τζόρτζια Μελόνι των Αδελφών της Ιταλίας, όπως και πολλά άλλα στελέχη των κομμάτων της συμμαχίας μας, είναι καθ΄όλα εντάξει για να ηγηθούν της επόμενης κυβέρνησης», δήλωσε ο «Καβαλιέρε».

«Η παράταξή μας είναι ενωμένη. Μας ενδιαφέρουν οι ιδέες, τα προγράμματα, τα σχέδια για την Ιταλία και όχι οι πολυθρόνες. Και οι τρεις δυνάμεις της παράταξής μας είναι αριθμητικά αναγκαίες για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τις εκλογές», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «τον πίκρανε» η απόφαση τριών υπουργών του κόμματός του (της Μάρα Καρφάνια, της Μαρία Στέλα Τζελμίνι και του Ρενάτο Μπρουνέτα) να εγκαταλείψουν την Φόρτσα Ιτάλια. «Δε απαρνήθηκαν εμένα, αλλά την ιστορία τους, τους ψηφοφόρους και την ίδια την ζωή τους» είπε ο «μίστερ τιβί».

«Η μελλοντική κυβέρνηση της κεντροδεξιάς, πάντως, θα χρειαζόταν μια σοβαρή και καταρτισμένη αντιπολίτευση, όχι ένα χαώδες συνονθύλευμα ηγετών και δυνάμεων που δεν διαθέτουν λαϊκή στήριξη», ολοκλήρωσε ο Μπερλουσκόνι.

Συμφωνία για τον υποψήφιο της συντηρητικής παράταξης για την πρωθυπουργία

Οι επικεφαλής της ιταλικής συντηρητικής παράταξης συναντήθηκαν στη Ρώμη για να καθορίσουν την πορεία των κομμάτων τους προς τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και τα Ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι, συμφώνησαν ότι όποιο από αυτά τα τρία κόμματα λάβει τις περισσότερες ψήφους, θα έχει το δικαίωμα να υποδείξει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα τον υποψήφιο πρωθυπουργό της συντηρητικής παράταξης.

«Θα είμαστε συμπαγείς, δεν υπάρχει αμφιβολία», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

Ακόμη ένα γνωστό όνομα εγκατέλειψε την Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι. Μετά τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης Ρενάτο Μπρουνέτα και την υπουργό Περιφερειακών Θεμάτων Μαρία Στέλα Τζελμίνι, είπε «αντίο» στο κόμμα του «Καβαλιέρε» και η υπουργός αρμόδια για τον ιταλικό Νότο, Μάρα Καρφάνια. Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, είναι αρκετά πιθανό και οι τρεις τους να συνεργαστούν με την κεντροαριστερά.

Επί του παρόντος, σε διάφορες δημοσκοπικές έρευνες, η κεντροδεξιά προηγείται των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, κατά τουλάχιστον 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments