Αθλητισμός

Super League: Ετοιμάζει μηχανισμό για απευθείας ενίσχυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Super League: Ετοιμάζει μηχανισμό για απευθείας ενίσχυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Super League: Μηχανισμό απευθείας ενίσχυσης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου επεξεργάζεται η Σούπερ Λίγκα

Μηχανισμό απευθείας ενίσχυσης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου επεξεργάζεται η Σούπερ Λίγκα. Η διοργανώτρια αρχή ψάχνει να βρει τον τρόπο να παρακάμψει την ΕΠΟ και να διαθέτει κάποια από τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν μετά τη μείωση (από 5% σε 1%) του ποσοστού που καταβάλει στην Ομοσπονδία από τα τηλεοπτικά έσοδα.

Μια μείωση που κατοχυρώθηκε και νομοθετικά χθες με την τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού και στην οποία περιλαμβάνεται και η Super League 2.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αντί άλλης απάντησης παρέπεμψε στο δελτίο Τύπου του υφυπουργείου Αθλητισμού, μετά τη χθεσινή (28/7) συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Παναγιώτη Μπαλτάκο, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε κι αυτό το θέμα.

Super League: Συμφωνία των ΠΑΕ για μείωση ποσοστού στην ΕΠΟ και διαιτησία

Μετά το πέρας της κλήρωσης του πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2022-23, οι ιδιοκτήτες και οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας που βρέθηκαν στη λίμνη της Βουλιαγμένης για την εκδήλωση συζήτησαν για σημαντικά θέματα που αφορούν τον συνεταιρισμό.

Τα βασικά σημεία στα οποία εστίασαν ήταν τρία. Κατ΄ αρχάς, υπήρξε συμφωνία στη μείωση του ποσοστού που αποδίδεται στην ΕΠΟ από τις ΠΑΕ (ραδιοτηλεοπτικά συμβόλαια, μεταγραφές κλπ) από 5% σε 1%, όπως άλλωστε είχε αναφέρει ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μέσω τροπολογίας που θα φέρει στη Βουλή την Πέμπτη (28/7). epo

Επίσης, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του ανώτατου επαγγελματικού πρωταθλήματος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ενημέρωσε τους παριστάμενους για το θέμα της απόδοσης των χρημάτων από το ποσοστό του Στοιχήματος, που βαίνει προς την επίλυσή του.

Το τρίτο θέμα αφορούσε στη διαιτησία, κι εκεί υπήρξε επίσης συμφωνία, ούτως ώστε σε όλα τα ντέρμπι να σφυρίζουν αλλοδαποί διαιτητές και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ) να στελεχωθεί μόνο από ξένους αξιωματούχους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments