Κόσμος

Τουρκία: Στην ανατολική Μεσόγειο το «Αμπντουλχαμίτ Χαν» για έρευνες

Τουρκία: Στην ανατολική Μεσόγειο το «Αμπντουλχαμίτ Χαν» για έρευνες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τουρκία: Το τέταρτο γεοτρύπανο της Τουρκίας, το «Αμπντουλχαμίτ Χαν» βγήκε νωρίτερα από το αναμενόμενο από την Τουρκία για έρευνα στην Ανατολική Μεσόγειο

Το τέταρτο γεοτρύπανο της Τουρκίας, το «Αμπντουλχαμίτ Χαν» βγήκε νωρίτερα από το αναμενόμενο από την Τουρκία για έρευνα στην Ανατολική Μεσόγειο και με αυτόν τον τρόπο έπραξε την απειλή της.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffic το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βγήκε από το λιμάνι Τασουκου της Τουρκίας και κατευθύνεται νοτιοδυτικά.

Οι Τούρκοι είχαν προαναγγείλει την ενέργεια για τις 9 Αυγούστου. Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, είχε δηλώσει ότι το γεωτρύπανο θα κάνει έρευνες «εντός των τουρκικών θαλασσίων περιοχών ευθύνης».

Όπως είχε μεταδώσει το Γαλλικό Πρακτορείο «το τουρκικό γεωτρύπανο Adbulhamid Han θα ξεκινήσει μια αποστολή στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου αναχωρώντας από το λιμάνι της Μερσίνας» στα νότια της χώρας.

Στα τέλη Ιουνίου τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η πρώτη περιοχή ερευνών του νέου τουρκικού γεωτρύπανου θα είναι η Ανατολική Μεσόγειος.

«Το τεράστιο πλοίο μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42 μέτρων θα προχωρήσει τις εργασίες του στην ‘Γαλάζια Πατρίδα’ και ήδη προκαλεί το ενδιαφέρον των πολιτών» μετέδιδε το τουρκικό κανάλι A Haber. Πριν από τρεις ημέρες, στις 27 Ιουλίου, ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, στη διάρκεια επίσκεψης στην Τουρκία, φωτογραφήθηκε μπροστά από το τουρκικό γεωτρύπανο.

Μάλιστα ανέβασε στο Twitter την φωτογραφία μαζί με ανάρτηση.

«Στο Taşucu (επαρχία Μερσίνας), όπου ήρθα από την Κερύνεια με το θαλάσσιο λεωφορείο, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το πλοίο γεώτρησης Abdülhamid Han. Οι προσπάθειες και οι σεισμικές έρευνες που γίνονται για τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην Τουρκική Δημοκρατία και στη Γαλάζια Πατρίδα συνεχίζονται με αποφασιστικότητα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments