Πολιτισμός

Η Weiwei παρουσίασε το κλουβί του Arch στη Στοκχόλμη δύο αλληλένδετες ανθρώπινες φιγούρες

Η Weiwei παρουσίασε το κλουβί του Arch στη Στοκχόλμη δύο αλληλένδετες ανθρώπινες φιγούρες

Πηγή Φωτογραφίας: deezen.com

Η εγκατάσταση είναι από χάλυβα και έχει ένα κενό στο κέντρο της απεικονίζοντας δύο ανθρώπινες φιγούρες που διαπλέκονται

Ένα ύψους 12 μέτρων σαν κλουβί έργο του Κινέζου καλλιτέχνη και ακτιβιστή Ai Weiwei έχει εδώ και κάποιες μέρες τοποθετηθεί στην χερσόνησο Blasieholmen της Στοκχόλμης, μπροστά από το Nationalmuseum. Η εγκατάσταση είναι από χάλυβα και έχει ένα κενό στο κέντρο της απεικονίζοντας δύο ανθρώπινες φιγούρες που διαπλέκονται. Μοιάζοντας να διαφεύγουν από τα ατσαλένια κάγκελα που τους περιβάλλουν, αυτοί οι χαρακτήρες αναπαριστούν την «ελεύθερη διέλευση όλων των πληθυσμών και κάνουν έκκληση για έναν κόσμο χωρίς σύνορα», είπε το ίδρυμα Brilliant Minds που οργάνωσε την εγκατάσταση.

View this post on Instagram

A post shared by Dezeen (@dezeen)

Είναι η πρώτη των «πολιτιστικών εκθεμάτων» που θα υποστηρίξει στη Στοκχόλμη το ίδρυμα την επόμενη πενταετία και θα παραμείνει για έναν χρόνο μπροστά από το Nationalmuseum, ενώ ακολούθως θα τοποθετηθεί μονίμως σε άλλο σημείο της σουηδικής πρωτεύουσας που δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί.

Το Brilliant Minds, το οποίο ιδρύθηκε το 2015 από τον ιδρυτή του Spotify, Daniel Ek και τον επιχειρηματία Ash Pournori, διοργανώνει κάθε χρόνο εκδηλώσεις στην Στοκχόλμη με στόχο να στηρίξει δημιουργούς και να τους βοηθήσει να συνευρεθούν σε ιδέες που «αλλάζουν τον κόσμο». Ο Ai Weiwei ήταν ένας από τους ομιλητές της φετινής εκδήλωσης που έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούνιο.

«Στόχος του Brilliant Minds είναι να πυροδοτήσει παθιασμένες συζητήσεις, να ενθαρρύνει ερωτήσεις και να αναζητήσει απαντήσεις, και τα αποκαλυπτήρια της Arch και το νέο μας πρόγραμμα δημόσιων πολιτιστικών εκθεμάτων θα διασφαλίσει το ότι θα συνεχίσουμε τη σημαντική συζήτηση για αλλαγή», τόνισε η διευθύνουσα συμβουλος του Brilliant Minds, Annastasia Seebohm.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments