Διεθνή

«Δεν φοβόμαστε! Σε 4 μέρες δεν θα υπάρχει τουρκική αεροπορία»

«Δεν φοβόμαστε! Σε 4 μέρες δεν θα υπάρχει τουρκική αεροπορία»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Δρ. Γεωπολιτικής και Διεθνών Σχέσεων παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Ίριδα».

Την πεποίθησή του, ότι αν η Τουρκία θελήσει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Χώρας μας, σε τέσσερις ημέρες θα έχει συντριβή η τουρκική πολεμική αεροπορία, διατύπωσε ο Δρ. Γιώργος Φίλης.

Ο Δρ. Γεωπολιτικής και Διεθνών Σχέσεων παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Ίριδα». Σύμφωνα με τον Γ. Φίλη, οι Έλληνες «δεν πρέπει να φοβόμαστε και να περιμένουμε να έρθει κάποιος να μας σώσει. Ρωσία, Ηνωμένες Πολιτείες και Ισραήλ έχουν τα δικά του συμφέροντα. Εμείς πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνουμε».

Σύμφωνα με τον Γ. Φίλη, ο οποίος διδάσκει στην Εθνική Σχολή Άμυνας, «η Ελλάδα έχει πάρει κεφάλι στον αεροναυτικό τομέα».

Πιο ειδικά, αναφορικά με την στρατιωτική ισορροπία της Ελλάδας με τη γείτονα, ο Γιώργος Φίλης υποστήριξε: «Η Τουρκία δεν θα έχει καμία πιθανότητα να υπερισχύσει. Θα αλλάξουν οι όροι του παιχνιδιού αεροναυτικώς».

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον αριθμό και τον εκσυγχρονισμό των μαχητικών μας αεροσκαφών σε Viper, στα Mirage 2000-5, τα Rafale αλλά και στα F-35 και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των F-16 block 50 μέχρι το 2025. «Αν ανοίξουν την πόρτα του τρελοκομείου, οι Τούρκοι θα χάνουν 50 αεροσκάφη την ημέρα» δήλωσε εμφατικά.

«Ο Ερντογάν παίζει με τη φωτιά. Οι Αγγλοσάξονες δεν θα επιτρέψουν η Τουρκία να πάει προς τη Ρωσία».

Ο Γιώργος Φίλης δεν παρέλειψε να τονίσει πως η Δύση και οι αγγλοσαξονικές δυνάμεις δεν θα επιτρέψουν στην Τουρκία να κινηθεί προς την Ρωσική Ομοσπονδία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments