Διεθνή

Λιβύη: Σε κανονικά επίπεδα η παραγωγή πετρελαίου

Λιβύη: Σε κανονικά επίπεδα η παραγωγή πετρελαίου

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Σε κανονικά επίπεδα επανήλθε η ροή παραγωγής πετρελαίου στη Λιβύη

Σε κανονικά επίπεδα επανήλθε η ροή παραγωγής πετρελαίου στη Λιβύη όπως πριν τους αποκλεισμούς. Η παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη έφθασε στα 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, δηλαδή τον ημερήσιο μέσο όρο πριν από τον αποκλεισμό των πετρελαιοπηγών από τα μέσα Απριλίου ως τα μέσα Ιουλίου που παρέλυσε την οικονομία της ασταθούς χώρας της βόρειας Αφρικής.

«Είμαστε ευτυχείς που είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι οι αλυσίδες παραγωγής μας έφθασαν στα επίπεδα πριν από την (κήρυξη κατάστασης) ανωτέρας βίας, στα 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα», ανέφερε αργότερα σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε η Εθνική Επιχείρηση Πετρελαίου (ΕΕΠ), η μοναδική που έχει δικαίωμα να διαθέτει εμπορικά το λιβυκό αργό.

Έξι πετρελαιοπηγές και τερματικοί σταθμοί είχαν διακόψει αναγκαστικά τη λειτουργία τους από τα μέσα του Απριλίου εξαιτίας καταλήψεων και αποκλεισμών από ομάδες προσκείμενες στην κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης, που απαιτούν η εξουσία να μεταβιβαστεί στον κ. Μπατσάγα και «δικαιότερη κατανομή» των εσόδων από τους υδρογονάνθρακες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments