Διεθνή

Οδησσός: Απέπλευσε το πρώτο πλοίο με ουκρανικά σιτηρά

Οδησσός: Απέπλευσε το πρώτο πλοίο με ουκρανικά σιτηρά

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Το πλοίο φέρει τη σημαία της Σιέρα Λεόνε και κατευθύνεται προς τον Λίβανο.

Το πρώτο πλοίο, που μετέφερε ουκρανικά σιτηρά, αναχώρησε από το λιμάνι της Οδησσού, σήμερα, Δευτέρα.

Το πλοίο, που είναι  φορτωμένο με 26.0000 τόνους καλαμποκιού, αναχώρησε από το λιμάνι της Οδησσού, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη πριν από λίγες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Ιουλίου από την Ουκρανία, τη Ρωσία, τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την Τουρκία.

Το πλοίο φέρει τη σημαία της Σιέρα Λεόνε και κατευθύνεται προς τον Λίβανο.

«Η Ουκρανία μαζί με τους εταίρους μας έκανε σήμερα ένα ακόμη βήμα για την πρόληψη της παγκόσμιας πείνας», ανέφερε ο Oleksandr Kubrakov, υπουργός υποδομών της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας τονίζει ότι το όνομα του πλοίου είναι «Razoni» και αναχώρησε από την Οδησσό για να μεταβεί στο λιμάνι της Τρίπολης στον Λίβανο. Το πλοίο αναμένεται να βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Αυγούστου. Το πλοίο θα συνεχίσει να φτάνει στο λιμάνι προορισμού, μετά την αναγκαία επιθεώρηση που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη».

Η απεμπλοκή σιτηρών από τη βαλλόμενη Χώρα πρόκειται να συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης, η οποία πλήττει, πρώτα και κύρια, την αφρικανική ήπειρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments