Διεθνή

ΗΠΑ: Οι ΗΠΑ δεν έχουν DNA του Ζαουάχρι – Αλλιώς επιβεβαίωσαν το θάνατο του

ΗΠΑ: Οι ΗΠΑ δεν έχουν DNA του Ζαουάχρι – Αλλιώς επιβεβαίωσαν το θάνατο του

Πηγή Φωτογραφίας: Devdiscourse

ΗΠΑ: "Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαθέτουν επιβεβαίωση με DNA για τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα Αϊμαν αλ Ζαουάχρι στο κέντρο της Καμπούλ", δήλωσε σήμερα [2/8] εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαθέτουν επιβεβαίωση με DNA για τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα Αϊμαν αλ Ζαουάχρι στο κέντρο της Καμπούλ”, δήλωσε σήμερα [2/8] εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, μιας και επαλήθευσαν την ταυτότητά του αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης μέσω άλλων πηγών.

“Δεν έχουμε επιβεβαίωση DNA. Δεν θα αποκτήσουμε αυτή την επιβεβαίωση. Εντελώς ειλικρινά, βάσει πολλών πηγών και μεθόδων από τις οποίες έχουμε συγκεντρώσει πληροφορίες, δεν το χρειαζόμαστε”, είπε ο εκπρόσωπος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι σε μια συνέντευξη στο δίκτυο CNN.

“Έχουμε οπτική επιβεβαίωση, αλλά έχουμε επίσης επιβεβαίωση μέσω άλλων πηγών.” Ο Κίρμπι είπε επίσης πως υπάρχει ακόμη μια μικρή παρουσία της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν.

Μπλίνκεν: Οι Ταλιμπάν παραβίασαν τη συμφωνία της Ντόχας παρέχοντας καταφύγιο στον αρχηγό της Αλ Κάιντα

“Οι Ταλιμπάν παραβίασαν «κατάφωρα» τη συμφωνία της Ντόχας προσφέροντας φιλοξενία και καταφύγιο στον Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, τον ηγέτη της Αλ Κάιντα”, τόνισε ο χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Ζαουάχρι σκοτώθηκε σε αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στην Καμπούλ το σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Πρόκειται για το πιο βαρύ χτύπημα που έχει υποστεί η οργάνωση αυτή μετά τον θάνατο του ιδρυτή της Οσάμα μπιν Λάντεν το 2011.

«Παρά την απροθυμία ή την αδυναμία των Ταλιμπάν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον αφγανικό λαό παρέχοντάς του γενναία ανθρωπιστική βοήθεια και να τασσόμαστε υπέρ της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του, ειδικά αυτών των γυναικών και των κοριτσιών», σημείωσε ο κ. Μπλίνκεν στο δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments