Κόσμος

«Στο Καστελόριζο μέχρι και οι φοιτητές των στρατιωτικών σχολών μας φθάνουν κολυμπώντας»

«Στο Καστελόριζο μέχρι και οι φοιτητές των στρατιωτικών σχολών μας φθάνουν κολυμπώντας»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, η Ελλάδα επεκτείνει διαρκώς τα εδάφη της εις βάρος του εξ Ανατολών γείτονα.

Για επεκτατισμό στο Αιγαίο Πέλαγος κατηγόρησε την Ελλάδα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, η Ελλάδα επεκτείνει διαρκώς τα εδάφη της εις βάρος του εξ Ανατολών γείτονα.

«Υπάρχει μία διαδικασία, η οποία, όπως μπορείτε να δείτε, άρχισε από το 1821. Όπως βλέπετε, οι Έλληνες έχουν επεκταθεί σε όλο σχεδόν το Αιγαίο Πέλαγος. Ποιος είναι λοιπόν ο επεκτατικός; Αυτό είναι κάτι που πραγματικά και λογικά διακρίνεται με το μάτι, διότι μία ματιά να ρίξεις, φθάνει για να καταλάβεις ποιος είναι ο επεκτατικός.

Μιλάμε για μία χώρα, η οποία από τη μέρα που ιδρύθηκε, επεκτάθηκε 3,5 και 7 φορές σε βάρος της Τουρκίας».

Όμως, ο Χουλουσί Ακάρ φάνηκε αισιόδοξος για την «αποκατάσταση της τάξης» στο Αιγαίο, φέρνοντας το παράδειγμα του Καστελόριζου: «Από την άλλη μεριά, υπάρχει το νησί Καστελόριζο με έκταση 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Βρίσκεται σε απόσταση 1950 μέτρων από την Τουρκία. Η στάνταρ απόσταση που πρέπει να κολυμπούν οι φοιτητές των πολεμικών σχολών είναι 2 χιλιόμετρα. Δηλαδή είναι σε μία απόσταση την οποία μπορούν να κολυμπήσουν οι φοιτητές των πολεμικών μας σχολών».

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.