Διεθνή

Ζελένσκι: “Οι μάχες σε περιοχές του Ντονμπάς είναι απλά… κόλαση”

Ζελένσκι: “Οι μάχες σε περιοχές του Ντονμπάς είναι απλά… κόλαση”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ζελένσκι: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι παρά τις προμήθειες πυραύλων πυροβολικού από τις ΗΠΑ, οι δυνάμεις του Κιέβου δεν μπόρεσαν ακόμη να ξεπεράσουν τα ρωσικά πλεονεκτήματα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι παρά τις προμήθειες πυραύλων πυροβολικού από τις ΗΠΑ, οι δυνάμεις του Κιέβου δεν μπόρεσαν ακόμη να ξεπεράσουν τα ρωσικά πλεονεκτήματα σε βαριά όπλα και ανθρώπινο δυναμικό.

“Αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό στη μάχη, κυρίως στο Ντονμπάς… Είναι απλά κόλαση εκεί. Τα λόγια δεν μπορούν να το περιγράψουν”, δήλωσε σε ομιλία του ο Ουκρανός πρόεδρος.

ΕΕ:1 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

Με ταχύτατο τρόπο κινείται η Ευρώπη των 27, προκειμένου να στηρίξει οικονομικά τη βαλλόμενη Ουκρανία, η οποία βρίσκεται πλέον στον έκτο μήνα της πολεμικής σύγκρουσης με την Ρωσία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μεταβίβασε ολόκληρη την πρώτη δόση 1 δισεκατομμυρίου ευρώ της νέας μακροοικονομικής χρηματοδοτικής συνδρομής στην Ουκρανία.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι αυτά «τα κεφάλαια θα βοηθήσουν την Ουκρανία να αντιμετωπίσει τις άμεσες οικονομικές της ανάγκες». ukraine-flag_1

Ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ντένις Σμιχάλ δήλωσε, από την πλευρά του, ότι η Ουκρανία εκφράζει την ευγνωμοσύνη της και ότι ελήφθησαν τα πρώτα 500 εκατομμύρια ευρώ από τη δόση και ότι τα άλλα 500 εκατομμύρια ευρώ αναμένονται εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε την εκταμίευση μιας πρώτης δόσης νέας μακροοικονομικής χρηματοδοτικής συνδρομής για την Ουκρανία, τον Ιούλιο που μόλις μας πέρασε.

Σημειώνεται ότι το συνολικό πρόγραμμα ανέρχεται σε περίπου 9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για το έβδομο πρόγραμμα μακροοικονομικής χρηματοδοτικής συνδρομής της ΕΕ για την Ουκρανία. Η τελευταία δόση ύψους 1,2 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του έκτου προγράμματος εκταμιεύθηκε τον Μάιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments