Κόσμος

«Η Ελλάδα έχει επεκταθεί έξι φορές σε βάρος Τουρκίας και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»

«Η Ελλάδα έχει επεκταθεί έξι φορές σε βάρος Τουρκίας και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»

Πηγή Φωτογραφίας: hurriyet

Συνέντευξη παραχώρησε ο Τζιχάτ Γιαïτζί, Τούρκος αντιναύαρχος ε. α. και θεωρητικός του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Συνέντευξη παραχώρησε ο Τζιχάτ Γιαïτζί, Τούρκος αντιναύαρχος ε. α. και θεωρητικός του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», που θέλει την Άγκυρα να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο θεωρητικός εκφραστής του εν λόγω δόγματος αντιμετωπίζει την Ελλάδα σαν επεκτατικό κράτος, που αναπτύχθηκε σε βάρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Τουρκίας, τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της έναρξης εργασιών από το τέταρτο γεωτρύπανο και κάνει ιδιαίτερο λόγο στο ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου.

Πιο αναλυτικά, ο εν αποστρατεία δήλωσε ότι «η Ελλάδα είναι ένα επεκτατικό κράτος που διευρύνεται Μιλάμε για ένα κράτος το οποίο χωρίς να πολεμήσει, επεκτάθηκε έξι φορές, έχοντας την υποστήριξη άλλων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αποσπώντας εδάφη από την Τουρκία και το Οθωμανικό κράτος».

Επίσης, τονίσθηκε ότι  «το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν,  πρέπει οπωσδήποτε να το στείλει σε περιοχές εκτός του χάρτη της Σεβίλλης και κοντά στην περιοχή που συμφωνήθηκε με τη Λιβύη. Να σηκώσουμε τη σημαία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) σε εκείνα τα ερευνητικά πλοία. Να τα παραδώσουμε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην ΤΔΒΚ και με ένα σμπάρο να χτυπήσουμε πολλά τρυγόνια. Να στείλουμε τα πλοία εκεί να κάνουν έρευνες εις το όνομα της ΤΔΒΚ και να κάνουν έρευνες με εκείνη τη σημαία. Έτσι ώστε ο ομόλογός της Ελλάδας και της ΕΕ να είναι η ΤΔΒΚ και έτσι να ετοιμάσουμε  ένα έδαφος για την de facto αναγνώριση της ΤΔΒΚ»

Ο Τούρκος αξιωματούχος συμπλήρωσε: «Αν το κάνουμε αυτό, θα είναι και πιο άνετη η Τουρκία. Αφού λοιπόν με την τουρκική σημαία διακρίνεται πως υπάρχουν μία σειρά από δισταγμοί, τότε αν βγούμε με τη σημαία της ΤΔΒΚ και τότε πραγματικά θα είναι ακριβώς σαν το σκάκι. Θα χάσεις η τον βασιλιά ή τον αξιωματικό, ή τον βασιλιά θα πάρω ή τον αξιωματικό».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments