Διεθνή

Τουρκία: Απέπλευσε το πρώτο πλοίο για σιτηρά από Ουκρανία

Τουρκία: Απέπλευσε το πρώτο πλοίο για σιτηρά από Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo/Khalil Hamra

Το πλοίο πρόκειται να φτάσει στην Ουκρανία αύριο, 5 Αυγούστου.

Το τουρκικό πλοίο Ospreys, που φέρει τη σημαία της Λιβερίας, κατευθύνεται προς το λιμάνι Τσορνομόρσκ στην περιοχή της Οδησσού, σύμφωνα με όσα προβλέπει η συμφωνία για την απεμπλοκή σιτηρών από την Ουκρανία, όπως αυτή υπεγράφη στην Κωνσταντινούπολη πριν από λίγες ημέρες.

Το πλοίο πρόκειται να φτάσει στην Ουκρανία αύριο, 5 Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα, «το τουρκικό πλοίο Ospreys που φέρει τη σημαία της Λιβερίας κατευθύνεται από τα στενά των Δαρδανελίων προς το λιμάνι Τσορνομόρσκ. Το πλοίο αναχώρησε από το τουρκικό λιμάνι της Αλεξανδρέττας την τελευταία ημέρα του Ιουλίου και πρόκειται να φτάσει στην Ουκρανία στις 5 Αυγούστου. Θα είναι το πρώτο πλοίο, που δεν έχει μπλοκαριστεί στα λιμάνια μας από τις 24 Φεβρουαρίου και το οποίο θα έρθει εδώ για να πάρει εξαγόμενα ουκρανικά σιτηρά», τόνισε σχετικά ο Ουκρανός αξιωματούχος Σέρχι Μπράτσουκ, επικεφαλής του Δημόσιου Συμβουλίου στην Περιφερειακή Κρατική Διοίκηση της Οδησσού.

Υπενθυμίζεται ότι δύο συμφωνίες υπεγράφησαν στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Ιουλίου με τη συμμετοχή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, της Ουκρανίας, της Τουρκίας και της Ρωσίας για τη δημιουργία ενός διαδρόμου σιτηρών από τρία ουκρανικά λιμάνια: την Οδησσό, το Τσορνομόρσκ και το Γιουζν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments