Οικονομία

LNG: Έτοιμη μέχρι τέλη Αυγούστου να παραλάβει φορτία η νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα

LNG: Έτοιμη μέχρι τέλη Αυγούστου να παραλάβει φορτία η νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Έτοιμη για παραλαβή από τη νέα πλωτή εξέδρα

«Η νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα είναι έτοιμη να παραλάβει φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου μέχρι τέλη Αυγούστου», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Και επισημαίνει: «Με σχέδιο σχεδόν διπλασιάζεται η αποθηκευτική χωρητικότητα & δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης της εγκατάστασης επανεριοποίησης LNG».

Επίσκεψη Σκρέκα στη Ρεβυθούσα

Την Ρεβυθούσα επισκέφθηκε ο υπουργός Ενέργειας μαζί με κλιμάκιο του αρμόδιου υπουργείου. Η νέα δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα είναι έτοιμη να παραλάβει τα πρώτα φορτία μέχρι τέλος Αυγούστου. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε την επάρκεια σε φυσικό αέριο σε περίπτωση που έχουμε διακοπές στις ροές σημείωσε ο κ. Σκρέκας.

«Η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει τις απαραίτητες δράσεις για να θωρακίσει τη χώρα μας απέναντι στο δυσμενές σενάριο να έχουμε διακοπή φυσικού αερίου από τη Ρωσία τον επόμενο χειμώνα.

Η νέα δεξαμενή είναι έτοιμη να παραλάβει τα πρώτα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου μέχρι τέλος Αυγούστου. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε τη χώρα μας σε παροχή φυσικού αερίου, όπου ένα μεγάλο ποσοστό αυτού χρησιμοποιείται βεβαίως για την ηλεκτροπαραγωγή και έτσι να θωρακίσουμε ενεργειακά τη χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο ΔΕΣΦΑ έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Πάρα πολύ γρήγορα, σε χρόνο ρεκόρ εγκαταστάθηκε αυτή η νέα δεξαμενή , αυτό το νέο πλοίο το οποίο δίνει τη δυνατότητα όπως είπαμε σχεδόν να διπλασιάσουμε την αποθηκευτική δυνατότητα της εγκατάστασης επανεριοποποίησης και με αυτόν τον τρόπο να μπορούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες της χώρας μας».
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments