Πολιτισμός

Τρία βιβλία που πρέπει να διαβάσετε αυτό το καλοκαίρι για την LGBTQ+ κοινότητα

Τρία βιβλία που πρέπει να διαβάσετε αυτό το καλοκαίρι για την LGBTQ+ κοινότητα

Πηγή Φωτογραφίας: SecNews

Το 2021, περίπου 5 εκατομμύρια LGBTQ+ μυθιστορήματα πουλήθηκαν στις ΗΠΑ, διπλασιάζοντας τις πωλήσεις του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με το NPD BookScan.

Σε μια πρόσφατη μελέτη, τουλάχιστον το 11,9 % των χαρακτήρων στις εκπομπές primetime στις ΗΠΑ ήταν LGBTQ+, μια συγκριτική αύξηση 2,8 % σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο αυτό το άλμα δεν συγκρίνεται  με την αύξηση της λογοτεχνίας LGBTQ+. Το 2021, περίπου 5 εκατομμύρια LGBTQ+ μυθιστορήματα πουλήθηκαν στις ΗΠΑ, διπλασιάζοντας τις πωλήσεις του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με το NPD BookScan.

A Lady for a Duke

Το «A Lady for a Duke» του Alexis Hall είναι για μια τρανς γυναίκα που προσποιήθηκε τον θάνατό της ενώ πολεμούσε τον Ναπολέοντα στο Βατερλώ.

View this post on Instagram

A post shared by DobbsTheDog (@dobbsthedog)

Αφού επιστρέφει στην Αγγλία, συναντά τον χαμένο φίλο της, ο οποίος δεν την αναγνωρίζει.

Φυσικά, ερωτεύονται και πρέπει να αποφασίσουν αν αξίζει να πολεμήσουν την κοινωνία για να είναι μαζί.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το βιβλίο είναι μια υπέροχη ανάγνωση στην παραλία. Θα αποκαταστήσει λίγο την πίστη σας στην ανθρωπότητα, τουλάχιστον για τις 480 σελίδες μέχρι να φτάσετε στο τέλος.

Winter’s Orbit

Μεγάλο μέρος της οικοδόμησης κόσμου είναι υπέροχα ουτοπικό. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το φύλο δεν εκφράζεται με σύγχρονα σημαίνοντα, όπως τα μαλλιά ή τα ρούχα. Αντίθετα, εμφανίζεται μέσω του κομμωτηρίου, της καρφίτσας ή των κοσμημάτων ενός ατόμου.

Peter Darling

Το «Peter Darling» του Austin Chant είναι μια queer, trans αφήγηση του Peter Pan.

Σε αυτή την ιστορία, ο Πίτερ είναι τρανς άνδρας και ήταν γνωστός ως Γουέντι στην Αγγλία. Αλλά στη Χώρα του Ποτέ, όλοι τον ξέρουν από τον Πήτερ Παν.

Όταν επιστρέφει στο νησί, το μόνο άτομο που του έλειψε είναι ο παλιός του εχθρός, Κάπτεν Χουκ.

Το ζευγάρι, και οι δύο ενήλικες σε αυτό το σημείο, ερωτεύονται ενώ ανακαλύπτουν ότι ίσως η χώρα του Ποτέ δεν είναι τόσο ασφαλής όσο αρχικά πίστευαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments