Αθλητισμός

Τραμπζονσπόρ: Πρεμιέρα με εύκολη νίκη και με… ασίστ Μπακασέτα

Τραμπζονσπόρ: Πρεμιέρα με εύκολη νίκη και με… ασίστ Μπακασέτα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurosport

Τραμπζονσπόρ: Η περσινή πρωταθλήτρια Τουρκίας, Τραμπζονσπόρ των Τάσου Μπακασέτα και Μανώλη Σιώπη, ξεκίνησε με εμφατικό τρόπο, καθώς νίκησε εύκολα εκτός έδρας την Ινστανμπούλσπορ με 2-0

Η περσινή πρωταθλήτρια Τουρκίας, Τραμπζονσπόρ των Τάσου Μπακασέτα και Μανώλη Σιώπη, ξεκίνησε με εμφατικό τρόπο την προσπάθειά της για να υπερασπιστεί το «στέμμα» της, καθώς νίκησε εύκολα εκτός έδρας την Ινστανμπούλσπορ με 2-0 στον πρώτο αγώνα της σεζόν στην τουρκική Superlig.

Οι δύο διεθνείς Έλληνες άσοι ήταν βασικοί στην ενδεκάδα της ομάδας της Τραπεζούντας (ο Σιώπης αντίκρισε την κίτρινη στο 74’), με τον Κορνέλιους να δίνει το προβάδισμα στους πρωταθλητές στο 16’ και τον Ντένσβιλ -έπειτα από ασίστ του Μπακασέτα- να διαμορφώνει στο 86’ το τελικό 2-0.

Σούπερ εκκίνηση για Άρσεναλ, με διπλό επί της Κρίσταλ Πάλας

Πέρσι την «πάτησε» στο πρώτο ματς της σεζόν, γνωρίζοντας την ήττα απ’ την (τότε) νεοφώτιστη Μπρέντφορντ (1-0). Φέτος είναι, όμως, όλα… αλλιώς για την Άρσεναλ -που είχε δείξει από τα καλοκαιρινά φιλικά της πως «χτίζει» κάτι καλό- με τους «κανονιέρηδες» να φεύγουν με νίκη 2-0 από το «Σέλχαρστ Παρκ» απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, στο παιχνίδι με το οποίο «άνοιξε η αυλαία» της 1ης αγωνιστικής της Premier League.

Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα επέβαλε το ρυθμό της από νωρίς και βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Μαρτινέλι στο 20′, έπειτα από πολύ ωραία ασίστ του νεοαποκτηθέντα Ζιντσένκο. Στο δεύτερο μέρος η Κρίσταλ Πάλας πίεσε ψάχνοντας την ισοφάριση, όμως στο 86′, έπειτα από σέντρα-σουτ του Σάκα, ο αρχηγός των «αετών», Μαρκ Γκουέχι, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο βάθος της εστίας της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Ξεκίνημα με «τεσσάρα» για την Μπενφίκα

Η Μπενφίκα θέλει να δείξει πολύ πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο την εφετινή σεζόν στην πορτογαλική Primeira Liga και, λίγες μέρες μετά την άνετη νίκη της επί της Μίντιλαντ (4-1) για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, έκανε νέο… περίπατο και με την Αρούκα, επικρατώντας με 4-0 στο παιχνίδι με το οποίο «άνοιξε η αυλαία» της 1ης αγωνιστικής.

Οι Ζιλμπέρτο (8′), Ράφα Σίλβα (42′) και Φερναντέζ (45’+6) «καθάρισαν» από το πρώτο μέρος το «τρίποντο» για τους «αετούς της Λισσαβόνας», που πετυχαν ακόμα ένα γκολ στο 86′ με τον Ράφα Σίλβα και που είχαν για άλλο ένα ματς βασικό κάτω απ’ τα δοκάρια τους τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, η Αρούκα έμεινε με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Κουαρέσμα με απευθείας κόκκινη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments