Πολιτική

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο λόγω των υποκλοπών

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο λόγω των υποκλοπών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο πολιτικός πυρετός είναι στα ύψη και θα αποτελέσει την αφετηρία για μια μακρά περίοδο έντονων αντιπαραθέσεων μεταξύ της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης

Ο πολιτικός πυρετός είναι στα ύψη και θα αποτελέσει την αφετηρία για μια μακρά περίοδο έντονων αντιπαραθέσεων μεταξύ της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Για πρώτη φορά το κυβερνητικό σχήμα βρίσκεται σε μια πολιτική κρίση και όλα θα ξεκαθαρίσουν από τις  δηλώσεις που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πλέον, η θεσμική ενημέρωση θα γίνει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όταν ανοίξει ξανά η Βουλή, με την κυβέρνηση να καλεί τον κ. Ανδρουλάκη να παραστεί ο ίδιος. Παράλληλα, εκεί αναμένεται να βρεθεί, όταν αναλάβει επισήμως καθήκοντα, και ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Δηλώσεις τη Δευτέρα θα κάνει ο πρωθυπουργός για την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη

Την Δευτέρα αναμένεται να κάνει δήλωση τοποθέτηση ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, μάλιστα ο πρωθυπουργός δεν θα περιμένει την έναρξη των εργασιών της Βουλής. Την Παρασκευή είχε προηγηθεί η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Γρηγόρη Δημητριάδη και του Διοικητή της ΕΥΠ κ. Παναγιώτη Κοντολέων.

mitsotakis-25

Μητσοτάκης για Ανδρουλάκη: Του οφείλω μια συγνώμη

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε πως η ΕΥΠ προχώρησε στην άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ χωρίς να ενημερώσει κανέναν στο Μέγαρο Μαξίμου, ως όφειλε. «Δεν το γνώριζα, δεν θα επέτρεπα ποτέ να παρακολουθείται το τηλέφωνο κανενός πολιτικού προσώπου» ανέφερε σε συνεργάτες του, τονίζοντας ότι ο χειρισμός του θέματος από τον διοικητή της ΕΥΠ ήταν ένα «τεράστιο λάθος». «Οφείλω στον κ. Ανδρουλάκη μια συγγνώμη για το λάθος που έγινε» φέρεται να λέει ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το δημοσίευμα.

mitsotakis-vouli

Ναι από την Νέα Δημοκρατία στη Σύσταση Επιτροπής

“Ναι” λέει η κυβέρνηση στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, στο θέμα της παρακολούθησής του από τον ΕΥΠ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στη δήλωση που έκανε. oikonomou

Υποκλοπές: Τι απάντησε η ΝΔ στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική επιτροπή

Απάντηση στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τις υποκλοπές που οδήγησαν στις παραιτήσεις Δημητριάδη – Κοντολέοντος, δίνει η ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να στηρίζει υπουργούς της κυβέρνησης που έχουν παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος.

Σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης η ΝΔ σημειώνει ότι «όσο και αν επιδιώκουν ορισμένοι δημιουργώντας σύγχυση να προκαλέσουν εντελώς ανυπόστατους συνειρμούς, οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης θα φανούν» παραπέμποντας παράλληλα στις χτεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης. NEA-DIMOKRATIA

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η θέση της Κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε ήδη από χθες, είναι ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης, στο πλαίσιο που θέτει ο νόμος και η φύση των ζητημάτων. Οι απαντήσεις θα δοθούν με το δέοντα τρόπο και ήδη έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των συνεπειών του λανθασμένου χειρισμού που επιδείχθηκε.

»Η Κυβέρνηση χειρίζεται όλα τα θέματα, πόσω μάλλον τέτοια, με θεσμικό σεβασμό και με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, τηρώντας αυστηρά όσα ορίζει ο νόμος. Όσο και αν επιδιώκουν ορισμένοι δημιουργώντας σύγχυση να προκαλέσουν εντελώς ανυπόστατους συνειρμούς, οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης θα φανούν.

»Κι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για Προανακριτική Επιτροπή, οι πολίτες διαθέτουν θεσμική μνήμη και θυμούνται ότι ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να στηρίζει υπουργους της κυβέρνησης του οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος».

Παράλληλα ανακοινώσεις εξέδωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπου ζητούν την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την προσέλευση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Παναγιώτης Κοντολέων και ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ποιοι άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθήθηκαν

Για «μέγα σκάνδαλο και ασυγχώρητη καθεστωτική αλαζονεία, από έναν πρωθυπουργό που νόμιζε ότι κανείς δεν μπορεί να τον ελέγξει», κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε on camera δήλωσή του, στον απόηχο του σκανδάλου των παρακολουθήσεων και των δύο ηχηρών παραιτήσεων, του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι λέει συνειδητά ψέματα, ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει: ο κ. Μητσοτάκης «δήθεν δεν ήξερε, ενώ ο ίδιος άλλαξε το νόμο ώστε να μην επιτρέπεται στην ΑΔΑΕ να πει σε κάποιον ότι παρακολουθήθηκε κι αυτό μόλις του έγινε γνωστή η πρώτη καταγγελία». «Δεν ήξερε, ενώ είχε αναλάβει από την πρώτη μέρα ο ίδιος την ευθύνη της ΕΥΠ. Δεν ήξερε και τι νομοθετούσε; Ποιος μπορεί να τον πιστέψει;», τονίζει. tsipras-peristeri_3

«Καμιά υποκριτική συγγνώμη δεν μπορεί να σβήσει το τραύμα που έχει επιφέρει στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος», δηλώνει και προσθέτει: «σε ό,τι μας αφορά, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, σήμερα ως αντιπολίτευση, αλλά και αύριο ως προοδευτική κυβέρνηση, για να αποδοθούν οι ευθύνες και να υπάρξει δημοκρατική αναμόρφωση του καθεστώτος της ΕΥΠ».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης πρέπει να παραιτηθεί μετά την πρωτοφανή θεσμική εκτροπή

«Αυτονόητη η Εξεταστική, δέσμευση για Προανακριτική» αναφέρει η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που συνεδρίασε σήμερα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Οι παραιτήσεις του πιο στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Γ. Δημητριάδη και του επικεφαλής της ΕΥΠ, Π. Κοντολέοντα, κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων για το ελληνικό Watergate, δεν μπορούν και δεν πρόκειται να συγκαλύψουν αυτό που όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν αντιληφθεί: Ότι ο κύριος υπεύθυνος για αυτή την πρωτοφανή απόπειρα δημοκρατικής εκτροπής είναι ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης.  Ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που μετέφερε την εποπτεία της ΕΥΠ στο Μαξίμου, και μάλιστα αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ιδρυτής και επικεφαλής ενός καθεστώτος εξουσίας που λειτουργεί ενάντια στη διαφάνεια, τη λογοδοσία, ενάντια στο ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός υπεύθυνος για την παραΕΥΠ και το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων με το παράνομο λογισμικό Predator. Το ελληνικό Watergate έχει την υπογραφή του. Αν λοιπόν κάποιος οφείλει να παραιτηθεί για τη προφανή δημοκρατική εκτροπή, αυτός δεν είναι ο Διοικητής της ΕΥΠ, ούτε ο αντ’ αυτού του Πρωθυπουργού, αλλά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. syriza-grafeia

ΠΑΣΟΚ για υποκλοπές: Να καταθέσουν στη Βουλή Κοντολέων και Δεμίρης

Να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Παναγιώτης Κοντολέων και ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης ζητάει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει επικίνδυνη την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και κατηγορεί τόσο τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιούν με επικοινωνιακούς όρους το σκάνδαλο των υποκλοπών. pasok-logo

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

«Συνεχίζεται η άθλια προπαγάνδα από την Κυβέρνηση της ΝΔ σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών.

»Ενώ η Εισαγγελέας επικαλείται το νόμο για το απόρρητο της διαδικασίας, η Κυβέρνηση διαρρέει πληροφορίες για Αρμενίους, Ουκρανούς και Κινέζους. Τους διαψεύδει ο πρέσβης της Αρμενίας αλλά συνεχίζουν να χρησιμοποιούν σκοτεινές και παρακρατικές μεθόδους. »Ζητάμε οι αρμόδιοι Υπουργοί, ο κ. Κοντολέων και ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την επόμενη εβδομάδα και να πουν όλη την αλήθεια. »Καλούμε την ελληνική Δικαιοσύνη να ερευνήσει άμεσα όλες τις αποκαλύψεις. Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια. »Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η Κυβέρνηση των Άριστων του κ. Μητσοτάκη είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments