Κόσμος

Κίνα: Ανακοίνωσε την «τακτική» διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων κοντά στην Ταϊβάν

Κίνα: Ανακοίνωσε την «τακτική» διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων κοντά στην Ταϊβάν

Πηγή Φωτογραφίας: asiatimes

Την τακτική διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων ανατολικά της μέσης γραμμής του στενού της Ταϊβάν ανακοίνωσε η Κίνα.

Την τακτική διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων ανατολικά της μέσης γραμμής του στενού της Ταϊβάν ανακοίνωσε η Κίνα. Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις από εδώ και στο εξής θα διεξάγουν σε «τακτικά» διαστήματα ασκήσεις στην ανατολική πλευρά της μέσης γραμμής του στενού της Ταϊβάν.

Η μέση γραμμή του στενού που χωρίζει το νησί της Ταϊβάν από την ηπειρωτική Κίνα, αποτελεί μια ανεπίσημη γραμμή ελέγχου, την οποία πλοία και αεροσκάφη από τις δύο πλευρές, συνήθως, δεν παραβιάζουν, αυτό ανακοίνωσε το Reuters.  Η μέση γραμμή δεν έχει ποτέ τύχει επίσημης αναγνώρισης και είναι μια «κατασκευή» του αμερικανικού στρατού που δημιουργήθηκε τον προηγούμενο αιώνα, για τις επιχειρησιακές του ανάγκες- όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κινεζική τηλεόραση.

Ταϊβάν: Αποκαθίστανται σταδιακά οι αεροπορικές πτήσεις

Το υπουργείο Μεταφορών της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι σήμερα [7/8] το μεσημέρι [τοπική ώρα], άρχισαν σταδιακά να πραγματοποιούνται και πάλι πτήσεις διά μέσου του εναέριου χώρου της, καθώς οι περισσότερες ειδοποιήσεις για κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στο νησί δεν «είναι πλέον σε ισχύ».

Το υπουργείο ανέφερε, ωστόσο, σε ανακοίνωση ότι η Ταϊβάνα θα συνεχίσει να κατευθύνει αεροσκάφη και πλοία μακριά από τις περιοχές των κινεζικών στρατιωτικών ασκήσεων στα ανοικτά των ανατολικών της ακτών έως τις 10.00 αύριο το πρωί (τοπική ώρα).

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή [7/8] ότι έχει αποστείλει αεροσκάφη και πλοία για να αντιδράσουν «καταλλήλως» στα κινεζικά γυμνάσια γύρω από το νησί.

Κινεζικά πολεμικά πλοία, αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) συνέχιζαν σήμερα το πρωί τις στρατιωτικές ασκήσεις, με προσομοιώσεις επιθέσεων κατά της Ταϊβάν και ταϊβανέζικων πολεμικών σκαφών, ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Άμυνας της νήσου.

Παράλληλα, όπως δήλωσε η πρωθυπουργός της Ταϊβάν Σου Τσενγκ-τσανγκ, η Κίνα χρησιμοποίησε «με έπαρση» στρατιωτικές κινήσεις για να διαταράξει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments