Διεθνή

Ουκρανία: Έφτασε σε ουκρανικό λιμάνι το πρώτο φορτηγό πλοίο μετά τη ρωσική εισβολή

Ουκρανία: Έφτασε σε ουκρανικό λιμάνι το πρώτο φορτηγό πλοίο μετά τη ρωσική εισβολή

Πηγή Φωτογραφίας: Fox Metro News

Ουκρανία: Το πρώτο φορτηγό πλοίο μετά τη ρωσική εισβολή έφτασε στο ουκρανικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας Τσορνομόρσκ για να μεταφέρει σιτηρά στις διεθνείς αγορές

Το πρώτο φορτηγό πλοίο μετά τη ρωσική εισβολή έφτασε στο ουκρανικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας Τσορνομόρσκ για να μεταφέρει σιτηρά στις διεθνείς αγορές, ανακοίνωσε σήμερα [7/8] το υπουργείο Υποδομών της Ουκρανίας.

Νωρίτερα σήμερα, τέσσερα πλοία που μεταφέρουν ουκρανικά αγροτικά προϊόντα απέπλευσαν από ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών της χώρας διά θαλάσσης.

«Το πλοίο FULMAR S έφτασε στο λιμάνι του Τσορνομόρσκ και είναι έτοιμο για φόρτωση», ανέφερε το υπουργείο στο Facebook.

Ουκρανία: Αναχώρησαν τα τέσσερα καράβια από την Οδησσό

Ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας Ολεξάντρ Κουμπράκοφ δήλωσε ότι μια δεύτερη νηοπομπή με ουκρανικά αγροτικά προϊόντα αναχώρησε από ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας σήμερα [7/8].

Ο ίδιος ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι τα τέσσερα φορτηγά πλοία Mustafa Necati, Star Helena, Glory και Riva Wind είχαν φορτωθεί με σχεδόν 170.000 τόνους σιτηρών. sitira-910x521-1

Τα τέσσερα πρώτα πλοία αναχώρησαν από την Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπογράφηκε από την Ουκρανία, τη Ρωσία, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Έθνη.

Ουκρανία: Αποπλέουν από τα ουκρανικά λιμάνια πέντε πλοία με σιτηρά

Πέντε φορτηγά πλοία φορτωμένα με σιτηρά θα αποπλεύσουν αύριο [8/8] Δευτέρα από τα ουκρανικά λιμάνια του Τσορνομόρσκ και της Οδησσού, ανακοίνωσε το Κοινό Συντονιστικό Κέντρο που εποπτεύει τις επιχειρήσεις.

Συνολικά, τα πλοία αυτά μεταφέρουν 161.000 τόνους καλαμποκιού και διατροφικών προϊόντων προς την Τουρκία, την Κίνα και την Ιταλία, ανακοίνωσε το Κοινό Συντονιστικό Κέντρο που θα παρακολουθεί την πορεία τους μέχρι την Κωνσταντινούπολη, όπου θα επιθεωρηθούν πριν διασχίσουν τον Βόσπορο.

Με τις νέες αυτές αναχωρήσεις, οι εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών θα αποκτήσουν σταδιακά έναν κανονικό ρυθμό.

Το Κοινό Συντονιστικό Κέντρο διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του ότι «ολοκληρώνει τις διαδικασίες της συστηματοποίησης των εξαγωγών» στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας.

Σήμερα οι ειδικοί ολοκλήρωσαν την επιθεώρηση του πλοίου Navistar το οποίο είχε αποπλεύσει χθες από την Οδησσό με προορισμό την Ιρλανδία. Δύο ακόμη πλοία που απέπλευσαν ταυτόχρονα θα επιθεωρηθούν αύριο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments