Οικονομία

Fuel Pass 2: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι του προγράμματος – Μέχρι πότε θα μπουν τα χρήματα

Fuel Pass 2: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι του προγράμματος – Μέχρι πότε θα μπουν τα χρήματα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Fuel Pass 2: Μέχρι το τέλος του Αυγούστου [29/8] οι δικαιούχοι του προγράμματος του Fuel Pass 2 θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις μέσω της πλατφόρμας του Vouchers.gov.gr

Μέχρι το τέλος του Αυγούστου [29/8] οι δικαιούχοι του προγράμματος του Fuel Pass 2 θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις μέσω της πλατφόρμας του Vouchers.gov.gr, όπου από την Τετάρτη [3/8] έχει ανοίξει για όλα τα ΑΦΜ για όλους τους οδηγούς οχημάτων.

‘Όπως έχει ανακοινωθεί η επιδότηση των καυσίμων μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 100 ευρώ, όπου αυτό θα κυμανθεί ανάλογα με τον τόπο διαμονής και αφορά στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ οι δικαιούχοι λαμβάνουν τα χρήματα τους εντός τριών ημέρων από την υποβολή της αίτησης, είτε στη μορφή άυλης ψηφιακής κάρτας -εφόσον βέβαια διαθέτουν smartphone- είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις αποστέλλονται στις τράπεζες το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας και η πίστωση του Fuel Pass 2  γίνεται εντός ολίγων ημερών, συνήθως τριών, από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας αίτησης από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής του.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση κάθε πολίτη μπορεί να βρίσκεται σε μία από τις ακόλουθες καταστάσεις:

1. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ 2. ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ 3. ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ 4. ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ 5. ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ 6. ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ

Τα SOS για την υποβολή αιτήσεων

  • Το όχημα πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας
  • Κάθε όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα ή είναι μισθωτής δυνάμει συμβολαίου χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing).
  • Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα, μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.
  • Για το Fuel Pass 2 λαμβάνονται υπόψη οι δηλώσεις του φορολογικού έτους 2021. Έτσι, όσοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμη φορολογική δήλωση, θα πρέπει να το έχουν κάνει μέχρι τις 29 Αυγούστου, οπότε και «κλείνει» η πλατφόρμα και μένουν εκτός της ενίσχυσης.

Διευκρινίζεται ότι την επιδότηση δικαιούνται οι ιδιοκτήτες που έχουν ένα από τα παρακάτω οχήματα:

  • Τρίκυκλο φορτηγό
  • Επιβατικό δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ-Ταξί)
  • Φορτηγό
  • Δίκυκλο
  • Επιβατικό
  • Τρίκυκλο επιβατικό
  • Ελκυστήρας
  • Επιβατικό μικτό

Δικαιούχοι και ποσά

Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης καυσίμων είναι τα φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των 45.000 ευρώ.

Τα ποσά της επιδότησης για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο ανάλογα με τον τόπο κύριας κατοικίας διαμορφώνονται ως εξής:

· 100 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε 85 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

· 80 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ποσό αυτό περιορίζεται στα 65 ευρώ, αν ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

· 70 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε 55 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

· 60 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ποσό αυτό «πέφτει» στα 45 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments