Οικονομία

Καύσιμα: Έφτασε κάτω από τα 2 ευρώ η βενζίνη σε πρατήρια Αττικής και Θεσσαλονίκης

Καύσιμα: Έφτασε κάτω από τα 2 ευρώ η βενζίνη σε πρατήρια Αττικής και Θεσσαλονίκης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Καύσιμα: Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα οι τιμές στην αμόλυβδη κατάφερε να φτάσει κάτω από τα δύο ευρώ και μάλιστα αρκετά πρατήρια στην Αττική είχαν αυτήν την τιμή

Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα οι τιμές στην αμόλυβδη κατάφερε να φτάσει κάτω από τα δύο ευρώ και μάλιστα αρκετά πρατήρια στην Αττική είχαν αυτήν την τιμή.

Έτσι, όλο και περισσότερα είναι τα πρατήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που πωλούν την αμόλυβδη κάτω από τα δύο ευρώ, καθώς οι νέες παραλαβές τους είναι με χαμηλότερες τιμές.

Εκτιμάται, μάλιστα, ότι από την Τρίτη θα υπάρξει περαιτέρω αποκλιμάκωση καθώς στις διεθνείς αγορές το αργό βρίσκεται στα 88 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή στα επίπεδα που ήταν τον περασμένο Μάρτιο, ενώ το μπρεντ βρίσκεται κάτω από τα 95 δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι ανοικτή έως την 1η Σεπτεμβρίου παραμένει η πλατφόρμα των αιτήσεων για την ενίσχυση μέσω του fuel pass 2 που φτάνει έως τα 100 ευρώ για τους ιδιοκτήτες οχημάτων κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας.

Δεν αναμένεται αισθητή πτώση στις τιμές καυσίμων το επόμενο διάστημα

Πάντως, ακόμη και αν η διεθνής τιμή του πετρελαίου παραμείνει στα επίπεδα των 95-100 δολαρίων, η πτώση αυτή ελάχιστα θα αποτυπωθεί στην αντλία και στην τελική τιμή που πληρώνουν οι Έλληνες καταναλωτές εξαιτίας κυρίως της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου αλλά και του γεγονότος ότι το 55% της τελικής τιμής αφορά σε φόρους και δασμούς.

Παράλληλα, δεν πρέπει να λησμονείται ότι οι χονδρικές τιμές στην Ελλάδα καθορίζονται από τις διεθνείς των τελικών προϊόντων πετρελαιοειδών και διαμορφώνονται από τον μέσο όρο των τελευταίων τεσσάρων ημερών (των τελικών τιμών του κάθε προϊόντος). Επομένως, είναι αναμενόμενο να υπάρχει µια σχετική υστέρηση στην εμφάνιση των αυξομειώσεων των διεθνών τιμών στην ελληνική αγορά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments