Πολιτική

Υποκλοπές: Συμφώνησαν όλα τα κόμματα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Υποκλοπές: Συμφώνησαν όλα τα κόμματα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής
Ναι είπαν όλα τα κόμματα για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποκλοπών

Ναι είπαν όλα τα κόμματα για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποκλοπών. Αρχικά το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ζήτησε τη σύσταση της επιτροπής για να συμφωνήσει τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Με δήλωση του ο γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας αλλά και ο Κυριάκος Βελόπουλος συμφώνησαν στη σύσταση επιτροπής.

Οικονόμου για Τσίπρα: Η κυβέρνηση έχει εξαρχής ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης

«Η κυβέρνηση έχει εξαρχής ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης, στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, και ήδη έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των συνεπειών του λανθασμένου χειρισμού που επιδείχθηκε», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και επισημαίνει: «Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με το δέοντα τρόπο: με πλήρη θεσμικό σεβασμό και με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Στο τέλος της ενδελεχούς διερεύνησης θα γίνει η οριστική πολιτική αποτίμηση και θα φανεί ποιος είναι πραγματικά συνεπής στους θεσμούς -ιδιαίτερα όταν έχει την ευθύνη διακυβέρνησης- και υπέρμαχος της αλήθειας».

ΠΑΣΟΚ για υποκλοπές: Να καταθέσουν στη Βουλή Κοντολέων και Δεμίρης

Να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Παναγιώτης Κοντολέων και ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης ζητάει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει επικίνδυνη την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και κατηγορεί τόσο τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιούν με επικοινωνιακούς όρους το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Κουτσούμπας: Ναι στην εξεταστική

Το ΚΚΕ συμφωνεί στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και θα συμβάλλει για την αποκάλυψη όλων των πτυχών της υπόθεσης. Θα ζητήσει, επίσης, να συμπεριληφθούν ως αντικείμενο της επιτροπής και οι υποθέσεις “συνακροάσεων” στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, καθώς οι σχετικές καταγγελίες είναι εδώ και χρόνια ουσιαστικά αναπάντητες, παραμένοντας στα συρτάρια των αρχών που υποτίθεται μεριμνούν για την ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, «για τις παρακολουθήσεις και τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής».

Ναι και από την Ελληνική Λύση

Η Ελληνική Λύση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «συμφωνεί με την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το θέμα των υποκλοπών, η οποία πλέον της καταγγελίας του κ. Νίκου Ανδρουλάκη θα πρέπει να διερευνήσει και τις σοβαρότατες καταγγελίες για την παρακολούθηση 17 Ελλήνων βουλευτών, κάποιοι εκ των οποίων συμμετείχαν σε επιτροπές ύψιστης εθνικής σημασίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments