Πολιτική

Υποκλοπές: Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Υποκλοπές: Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα με την παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη

Σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα με την παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως δεν ήταν ενήμερος για την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη. “Πριν από λίγες μέρες, ενημερώθηκα ότι τον Σεπτέμβριο του 2021, και ενόσω ήταν ακόμα Ευρωβουλευτής, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε προβεί σε νόμιμη επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη. Η διαδικασία είχε την έγκριση ανώτατης εισαγγελέως, όπως ακριβώς ορίζει η διάταξη που ψηφίστηκε το 2018 από την προηγούμενη κυβέρνηση. Διήρκεσε τρεις μήνες και διεκόπη αυτόματα, όπως προβλεπόταν από τον νόμο, λίγες μέρες αφότου εκλέχτηκε ο κ. Ανδρουλάκης πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Παρότι όλα έγιναν νόμιμα, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης ενέργειας. Ήταν τυπικά επαρκής, όμως πολιτικά μη αποδεκτή. Δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, προκαλώντας ρωγμές στην εμπιστοσύνη των πολιτών στις Υπηρεσίες Εθνικής Ασφάλειας” ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Αλαζόνας, αμετανόητος και ψεύτης

Από τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως ο πρωθυπουργός «δεν είχε την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί» και τον αποκαλούν «αλαζόνα, αμετανόητο και ψεύτη». «Για ένα πράγμα έπεισε ο κ. Μητσοτάκης με την κακοστημένη προσπάθεια της τηλεοπτικής του απολογίας. Ότι είναι ένοχος, αλλά και ότι δεν διστάζει μπροστά σε κανένα ψέμα, καμιά υποκρισία, καμιά διαστρέβλωση για να διασώσει τον εαυτό του» σημειώνουν σε γραπτή ανακοίνωση.

Ανδρουλάκης: Να δημοσιοποιηθεί ο λόγος της παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με δήλωσή του μετά την παρέμβαση Μητσοτάκη, ζητεί να δημοσιοποιηθεί άμεσα ο λόγος της παρακoλούθησής του από την ΕΥΠ την οποία χαρακτηρίζει «αξιόποινη πράξη».

Με την σημερινή του δήλωση ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε και πάλι άμοιρος ευθυνών υιοθετώντας το αφήγημα ενός «νόμιμου λάθους» για να δικαιολογήσει μια αξιόποινη πράξη και την ευθεία παραβίαση της συνταγματικής πρόνοιας για το βουλευτικό απόρρητο. Επιδίωξε, δε, απροκάλυπτα να καθοδηγήσει τις εξελίξεις.

Ήταν εμφανής η αγωνία του κ. Μητσοτάκη να βρεθεί στο απυρόβλητο ο τέως Διοικητής της ΕΥΠ ενώ απέδωσε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη στον γενικό γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, υποβαθμίζοντας την στο επίπεδο της αμέλειας. Αφού στη Δημοκρατία δεν επιτρέπονται σκιές, ποια σκιά φωτίσατε, κύριε Μητσοτάκη;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments