Nέα της αγοράς

Coca Cola HBC: Εξαγόρασε σήμερα την Three Cents για 45 εκατ. ευρώ

Coca Cola HBC: Εξαγόρασε σήμερα την Three Cents για 45 εκατ. ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: BitterBooze- Αρχείου

Coca Cola HBC: Παραμένει στην εταιρεία η ιδρυτική ομάδα

Η Coca-Cola HBC ανακοίνωσε σήμερα ότι η θυγατρική της CC Beverages Holdings II BV, κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της ESM Effervescent Sodas Management Limited (Three Cents) από την SICC Holding Limited, κατά 100% θυγατρική της IDEAL Holdings SA.

Η συμφωνηθείσα αξία ανέρχεται σε 45 εκατ. ευρώ, με την επιφύλαξη ορισμένων προσαρμογών κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής . Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και υπόκειται σε συνήθεις όρους κλεισίματος και ρυθμιστικές εγκρίσεις.

Η εταιρεία είναι ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς σειράς προϊόντων super-premium με την επωνυμία Three Cents, που προσφέρει ροφήματα χωρίς συντηρητικά ή τεχνητές χρωστικές. Η Three Cents ιδρύθηκε το 2014 από τους ιδρυτές Γιώργο Μπάγκο, Δημήτρη Νταφόπουλο, Γιώργο Τσιρίκο και Βασίλη Καλαντζή, μια ομάδα bar tenders και επαγγελματιών του F&B. Από την ίδρυσή της, η μάρκα καθιερώθηκε γρήγορα ως ένα super-premium προϊόν. Ως μέρος της Συναλλαγής, η ιδρυτική της ομάδα θα παραμείνει στην Εταιρεία και θα συνεχίσει να προωθεί τη μάρκα, παρέχοντας την ηγεσία και το όραμά της.

Η ανακοίνωση της Ideal

Η εταιρεία IDEAL Holdings Α.Ε. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3556/2007 και του άρθρου 19 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014 και μετά από σχετική γνωστοποίηση της κατά 100% Κυπριακής θυγατρικής της, S.I.C.C. Holding Limited (η «SICC»), ότι υπεγράφη δεσμευτική συμφωνία της τελευταίας, με την CC Beverages Holdings II B.V. (η «CCBHC»), εταιρεία του ομίλου της Coca-Cola HBC AG, για την πώληση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ESM Effervescent Sodas Management Limited («Three Cents»).

Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε 45 εκατ. ευρώ και υπόκειται σε προσαρμογές, κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε συνήθεις όρους και κανονιστικές εγκρίσεις, οι οποίες αναμένεται να ληφθούν κατά την διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου του έτους. Η Εταιρεία θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση, όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Ποια είναι η Three Cents

Η πρωτοποριακή εταιρεία premium mixers & tonics ιδρύθηκε στα τέλη του 2014 στη Μεγάλη Βρετανία από τους Βασίλη Καλαντζή, Γιώργο Μπάγκο, Δημήτρη Νταφόπουλο και Γιώργο Τσιρίκο, με στόχο να προσφέρουν στους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης ένα premium και διαφορετικό προϊόν.

Τα προϊόντα της εταιρείας Three Cents εξάγονται σε περισσότερες από 34 χώρες και το 2022 αναμένεται οι πωλήσεις στο εξωτερικό να υπερβούν τις πωλήσεις στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα θα κάνει ρεκόρ πωλήσεων.

Οι πωλήσεις της εταιρείας για 2021 ανήλθαν σε 7,7 εκατ. ευρώ, ενώ το EBITDA διαμορφώθηκε σε 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο General Manager και συνιδρυτής της εταιρείας Three Cents, κ. Δημήτρης Νταφόπουλος σχολίασε: «Ευχαριστούμε πολύ τον όμιλο της IDEAL Holdings και ιδιαίτερα τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου και τον Δαμιανό Παπακωνσταντίνου που πίστεψαν σε εμάς και στο όραμα μας. Mε την πολύτιμη βοήθεια τους είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το επόμενο βήμα ως κομμάτι της Coca-Cola HBC, ανοίγοντας νέους δρόμους και προοπτικές για να γίνει το Three Cents ένα international brand με ισχυρό διεθνές αποτύπωμα.»

Ο Πρόεδρος της IDEAL Holdings κ. Λάμπρος Παπακωνσταντίνου σχολίασε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συγκεκριμένη συναλλαγή, καθότι αποτελεί ολοκληρωμένο παράδειγμα της επενδυτικής μας φιλοσοφίας. Πιστέψαμε στην ομάδα της Three Cents και επενδύσαμε στην εταιρεία το 2020, ενώ τον Μάιο του 2021 μεταφέραμε την συμμετοχή μας στην IDEAL Holdings. Στα 2,5 αυτά χρόνια συμβάλλαμε στην αύξηση των μεγεθών της εταιρείας και δώσαμε προοπτική σε μία πρωτότυπη ιδέα με δυνατότητες ανάπτυξης εκτός των Ελληνικών συνόρων. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, δίνουμε τη δυνατότητα στους συνεργάτες μας να γίνουν μέλη μιας πολυεθνικής εταιρείας και να ανοίξουν τα φτερά τους για νέες επιτυχίες. Ταυτόχρονα, δημιουργήσαμε σημαντική υπεραξία για τους μετόχους μας και αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα για τις επόμενες επενδυτικές κινήσεις μας.».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments