Διεθνή

Γερμανία: Πληθωριστικός «πονοκέφαλος» για την Κεντροαριστερά

Γερμανία: Πληθωριστικός «πονοκέφαλος» για την Κεντροαριστερά

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ο πληθωρισμός έφτασε στο 7,5% τον Ιούλιο, σε πολύ υψηλό επίπεδο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σε πονοκέφαλο έχει εξελιχθεί ο ιλιγγιώδης πληθωρισμός για τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς.

Ο πληθωρισμός έφτασε στο 7,5% τον Ιούλιο, σε πολύ υψηλό επίπεδο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Πρόκειται για πληθωρισμό – ρεκόρ, ο οποίος καταγράφεται, μάλιστα, σε διάστημα ενός έτους και ο οποίος προκάλεσε την παρέμβαση της κεντροαριστερής κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, του Κόμματος των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών.

«Για πολλούς ανθρώπους, η καθημερινότητα έχει γίνει πολύ πιο ακριβή. Φοβόμαστε αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, της ενέργειας και των τροφίμων», εξήγησε ο Υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος πρόσθεσε:

«Οι οικονομικές προοπτικές της χώρας μας έχουν γίνει επίσης πιο εύθραυστες και οι προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα κάτω» .

Η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μέτρα για τη στήριξη της αγοραστικής δύναμης, συμπεριλαμβανομένων προσωρινών μέτρων για τη μείωση των λογαριασμών ενέργειας των νοικοκυριών, όπως «έκπτωση στην αντλία» και «εισιτήριο 9 ευρώ» μηνιαίως που ισχύει σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς εκτός των γραμμών υψηλής ταχύτητας μέχρι το τέλος. του Αυγούστου.

Ο Υπουργός Οικονομικών, ωστόσο, ανακοίνωσε σήμερα ότι το Βερολίνο θα υιοθετήσει μια σειρά φορολογικών μέτρων ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2023 στην προσπάθειά της να μετριάσει την εκτίναξη των τιμών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments