Πολιτισμός

Το πιο καλά φυλαγμένο μυστικό στο Μεξικό είναι η σκηνή τέχνης του Zacatecas

Το πιο καλά φυλαγμένο μυστικό στο Μεξικό είναι η σκηνή τέχνης του Zacatecas

Πηγή Φωτογραφίας: Mexperience- TripAdvisor- TravelAwaits

Υπάρχει μια πληθώρα εντυπωσιακών καλλιτεχνικών μουσείων σε αυτή τη μικρή πόλη στο κεντρικό Μεξικό.

Κυλιόμενοι ψηλοί λόφοι της ερήμου ζωγραφισμένοι με έντονα χρώματα σε κεντρικό πάρκο. Στενά πλακόστρωτα δρομάκια με μικρά καταστήματα που πωλούν χειροτεχνήματα, δερμάτινα είδη, ποτά, γλυκά και πολύτιμους λίθους από κοντινά ορυχεία. Τα τελεφερίκ περνούν ψηλά στο δρόμο τους προς την κορυφή με θέα την πόλη, όπου ο κόσμος μαζεύεται το βράδυ για να παρακολουθήσει το τεχνικό ηλιοβασίλεμα.

Όλα συνενώνονται για να δανείσουν στη μεξικανική πόλη Zacatecas αυτή τη μυστηριώδη στάση που σε προσκαλεί για εξερεύνηση

Ενώ είναι ευρέως γνωστό ότι το Μεξικό παράγει σπουδαία τέχνη, η συντριπτική πλειοψηφία της προσοχής δίνεται στα μουσεία, τις γκαλερί και τους καλλιτέχνες των πιο δημοφιλών προορισμών όπως η Πόλη του Μεξικού, η Γκουανταλαχάρα, η Οαχάκα ή η Μέριδα. Ο Zacatecas, από την άλλη, εξακολουθεί να είναι κάτι σαν μυστικό. Λίγοι συνειδητοποιούν ότι φιλοξενεί τα πάντα, από εκτεταμένες συλλογές ιθαγενών τέχνης μέχρι έργα διάσημων προσωπικοτήτων όπως ο Νταλί, ο Πικάσο και ο Μιρό.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες από τις κύριες πόλεις του Μεξικού, το Zacatecas είναι αρκετά απομακρυσμένο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι καλύτερο να πετάξετε σε έναν κόμβο όπως η Πόλη του Μεξικού ή η Γκουανταλαχάρα και στη συνέχεια να κάνετε μια σύντομη πτήση στην υπόλοιπη διαδρομή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments