Διεθνή

Le Monde: Langya, ο νέος ιός από την Κίνα

Le Monde: Langya, ο νέος ιός από την Κίνα

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ο νέος ιός, εμφανίστηκε στις κινεζικές επαρχίες Shandong και Henan.

Οι υγειονομικές αρχές της Ταιβάν ανακοίνωσαν την εμφάνιση ενός νέου ιού σε επαρχίες της Κίνας. 35 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από αυτόν τον ιό που μεταδίδεται από τα ζώα στον άνθρωπο και ονομάζεται Langya.

Οι υγειονομικές αρχές της Ταιβάν ανακοίνωσαν την ανακάλυψη ενός νέου ιού,  μετά από μελέτη επιστημόνων, αναφέρουν οι «Taipei Times» την Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022. Ο νέος ιός, εμφανίστηκε στις κινεζικές επαρχίες Shandong και Henan.

Σύμφωνα με τις πρώτες γνωστές πληροφορίες, ο νέος αυτός ιός φαίνεται κοντά στην covid – 19,  αφού μεταδίδεται από τα ζώα στον άνθρωπο. Μια δοκιμή που έγινε σε 25 ζωικά είδη αποκαλύπτει ότι ο ιός διαγνώστηκε κυρίως σε γρίφους. Τα μικρά θηλαστικά θα μπορούσαν, έτσι, να είναι μια φυσική δεξαμενή του Langya.

Αυτή τη στιγμή δεν έχει αναφερθεί μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων της Ταιβάν δήλωσε την περασμένη Κυριακή ότι τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν ήδη μολυνθεί από τον νέο ιό. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι.

Ωστόσο, η κατάσταση δεν φαίνεται ανησυχητική αυτή τη στιγμή, καθώς αυτά τα 35 κρούσματα καταγράφηκαν μεταξύ Απριλίου 2018 και Αυγούστου 2021.

Μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε σε ιατρικό περιοδικό της Αγγλίας στις 4 Αυγούστου, τονίζει ότι οι ασθενείς με τον ιό Langya προσβλήθηκαν από υψηλό πυρετό. Ο βήχας, η εξάντληση, η απώλεια της όρεξης ή η μείωση των λευκών αιμοσφαιρίων είναι, επίσης, μεταξύ των συμπτωμάτων που παρατηρούνται.

Ο Langya είναι μέλος της οικογένειας των ιών Henipavirus, η οποία περιλαμβάνει δύο ιούς που είχαν ήδη αναγνωριστεί προηγουμένως: Hendra και Nipah. Δυστυχώς, δεν υπάρχει εμβόλιο μέχρι σήμερα για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις τους. Πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι σαφής: Σε σοβαρές περιπτώσεις, το ποσοστό θνησιμότητας μπορεί να φτάσει το, αν μη τι άλλο, υψηλό 75%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments