Ελλάδα

Λεχαινά Ηλείας: Η πυρκαγιά αποκάλυψε… αρχαίους κίονες

Λεχαινά Ηλείας: Η πυρκαγιά αποκάλυψε… αρχαίους κίονες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Λεχαινά Ηλείας: Πριν λίγο καιρό είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στα Λεχαινά Ηλείας και αμέσως μετά την κατάσβεση της έφερε μια σημαντική αποκάλυψη αρχαίων ευρημάτων

Πριν λίγο καιρό είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στα Λεχαινά Ηλείας και πιο συγκεκριμένα σε δασική έκταση, όπου δεν κινδύνευσε κάποιος οικισμός, μιας και η πυροσβεστική κατάφερε να ελέγξει άμεσα, και αμέσως μετά την κατάσβεση της έφερε μια σημαντική αποκάλυψη αρχαίων ευρημάτων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το patrisnews, τα αρχαιολογικά ευρήματα βρέθηκαν στη θέση Πηγάδια στα Λεχαινά. Πρόκειται για δύο τμήματα αρχαίων κιόνων, που εντοπίστηκαν μέσα σε καμένη περιοχή.

Σημειώνεται πως η φωτιά εξαπλώθηκε μέχρι τις όχθες του ποταμού Πηνείου, πολύ κοντά στον Αρχαιολογικό χώρο της Ήλιδας, ενώ η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας έχει ενημερωθεί ήδη για τα νέα ευρήματα.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, το σημείο όπου βρέθηκαν τα τμήματα των κιόνων, τα οποία πιθανόν να προέρχονται από αρχαία κατοικία, είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος μέσα στον οποίο υπάρχουν διάσπαρτα υπολείμματα της αρχαίας πόλης της Ήλιδας.

Λέσβος: 10χρονος “Νέρωνας” συνελήφθη για εμπρησμό – Του άρεσε να βλέπει τους Πυροσβέστες που σβήνουν τη φωτιά

Του άρεσε να βλέπει τους Πυροσβέστες που σβήνουν τη φωτιά και έτσι προκαλούσε τις φωτιές. Ο λόγο για ένα 10χρονο παιδί, το οποίο συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές με την κατηγορία του εμπρησμού.

Για την ακρίβεια πήγαινε σε δάση και προκαλούσε την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ΑΝΤ1, ο 10χρονος συνελήφθη στη Λέσβο, ενώ παραδέχθηκε πως έβαλε φωτιά σε δύο δασύλλια στην περιοχή της Αγίας Κυριακής.

Μάλιστα, σε ερώτηση των αστυνομικών γιατί έβαζε φωτιές ο μικρός απάντησε «γιατί μου αρέσει να βλέπω τους πυροσβέστες να τις σβήνουν».

Σε βάρος του μικρού παιδιού έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει ο Εισαγγελέας Ανηλίκων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments