Διεθνή

Ενέργεια: Ξεκίνησε η εφαρμογή των ενεργειακών μέτρων στην Ευρώπη – Δημιουργούν αποθεματικό για το χειμώνα

Ενέργεια: Ξεκίνησε η εφαρμογή των ενεργειακών μέτρων στην Ευρώπη – Δημιουργούν αποθεματικό για το χειμώνα

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ενέργεια: Στη δίνη της ενεργειακής κρίσης βρίσκεται η Ευρώπη και πολλά και από τα κράτη ψάχνουν τρόπους για να εξοικονομήσουν ενέργεια, ώστε στον ερχόμενο χειμώνα να υπάρξει ικανό αποθεματικό για να μην προκληθεί δυσάρεστη οικονομική συνθήκη

Στη δίνη της ενεργειακής κρίσης βρίσκεται η Ευρώπη και πολλά και από τα κράτη ψάχνουν τρόπους για να εξοικονομήσουν ενέργεια, ώστε στον ερχόμενο χειμώνα να υπάρξει ικανό αποθεματικό για να μην προκληθεί δυσάρεστη οικονομική συνθήκη.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με ισχυρή οικονομία, έχουν ήδη αρχίσει το “πείραμα” των ενεργειακών μέτρων. Η ροή ζεστού νερού έχει διακοπεί σε ορισμένα γερμανικά κέντρα αναψυχής. Στην Ισπανία, τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας αρχίζουν να δυσαρεστούν ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών. Τα γραφεία, τα μπαρ και τα καταστήματα απαγορεύεται να ρυθμίζουν τον θερμοστάτη κάτω από τους 27 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι ή πάνω από τους 19 τον χειμώνα.

Οι περιορισμοί στη θερμοκρασία αντικατοπτρίζουν τη σοβαρότητα της ενεργειακής έλλειψης στην Ευρώπη. Η άνοδος των τιμών περιορίζει επίσης την κατανάλωση. Το ΔΝΤ αυτή την εβδομάδα υποστήριξε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να προσαρμοστούν στο ενεργειακό σοκ μειώνοντας τη χρήση και οι κυβερνήσεις πρέπει να προστατεύουν μόνο τα φτωχότερα νοικοκυριά.

Η μέση θερμοκρασία των σπιτιών της ΕΕ είναι πάνω από 22 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, που επισημαίνει πως μία χαμηλότερη θερμοκρασία κατά 1 βαθμό Κελσίου συνήθως μειώνει τους λογαριασμούς ενέργειας κατά 7%.

Σύμφωνα με τους FT, οι άνθρωποι κάποτε ζούσαν σε πολύ πιο κρύα σπίτια. Από το 1970 μέχρι σήμερα η μέση θερμοκρασία στο εσωτερικό ενός σπιτιού στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά από 12 σε 17,6 βαθμούς Κελσίου. Η εξάπλωση της κεντρικής θέρμανσης – από μόλις το ένα τέταρτο των σπιτιών του Ηνωμένου Βασιλείου το 1970 σε πάνω από 90% το 2012 – σημαίνει ότι περισσότερα δωμάτια διατηρούνται ζεστά.

Οι γυναίκες προτιμούν θερμοκρασίες λίγους βαθμούς υψηλότερες από τους άνδρες, λένε οι ερευνητές. Συνιστώνται επίσης ζεστά σπίτια για ηλικιωμένους και ασθενείς. Ωστόσο, υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία που υποστηρίζουν τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για ελάχιστη θερμοκρασία στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Ενδεχόμενη καθυστέρηση ενεργοποίησης της θέρμανσης κατά ένα μήνα, έως τον Νοέμβριο θα μπορούσε να εξοικονομήσει στο νοικοκυριό περίπου 670 kWh ετησίως, ή το 5,5% της συνολικής ενέργειας θέρμανσης του χώρου του.

Οι FT τονίζουν ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε ακόμα περισσότερα φορώντας χοντρά ρούχα και πείθοντας τους συγκατοίκους σας να κάνουν το ίδιο. Στη συνέχεια, μπορείτε να μειώσετε τη θερμοκρασία έως και 2 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments